HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Taktické cvičení složek IZS

Záchrana osob z vozu propadlého do ledu na Lipenské nádrži.  

Dnes 11.2.2012 se v čase 10:04 - 13:45 hodin uskutečnilo taktické cvičení složek IZS. Tématem cvičení byl: Zásah složek IZS ČR při propadlém osobním automobilu s cestujícími do ledu na vodní nádrži Lipno. Cvičení se uskutečnilo dle připraveného plánu, bez závažných nedostatků a zranění, byl dodržen časový harmonogram dojezdu jednotlivých složek (např. příjezd potápěčů v 33 minutě od nahlášení události). Celkový čas cvičení byl 3 hodiny 41 minut.

Na cvičení se podílelo celkem 30 záchranářů, výčet zúčastěných složek: HZS Jihočeského kraje PS Frymburk, HZS Jihočeského kraje PS Č. Krumlov - potápěči, ŠVZ HZS ČR - Borovany - barokomora, JSDHO Frymburk, VZS ČČK Český Krumlov - figurant, Policie ČR, ZZS Jihočeského kraje JčK, Povodí Vltavy, Institut ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč - pořízení videozáznamu.

 Teplota vzduchu -15 až -11 °C, teplota vody u dna 4°C u hladiny 0 °C, hloubka v místě propadu 3 m, síla ledu 32 cm, slunečno, mírný vítr na jezeře.

Na cvičení se dostavili jako diváci i členové dobrovolných hasičských jednotek z okolí, starostové obcí, a i rakouští hasiči z okresu Freistadt a Rohrbach. Zájem byl i ze strany veřejnosti a médií. 

(plk. Ing. Pavel Rožboud, ředitel ÚO Český Krumlov)

 

Více fotografiíí z cvičení naleznete ve fotogalerii. 

vytisknout  e-mailem