HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Máte zájem stát se příslušníkem HZS Jihočeského kraje a pracovat na úseku prevence?

Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje nabízí volná služební místa v oblasti výkonu státního požárního dozoru (dle § 31 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, v platném znění). Jedná se o služební místa dle zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, v platném znění, se služební hodností komisař, hodnostním označení poručík a tarifní třídou 7. 

Místo výkonu služby: České Budějovice, Krajské ředitelství Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje, Pražská 52b, oddělení stavební prevence, kontrolní činnosti a zjišťování příčin vzniku požárů.

Předpokládaný termín nástupu na služební místa: únor - duben 2022.

Požadavky na uváděné služební místa:

  • vysokoškolské vzdělání min. bakalářského studijního programu technického typu v oblasti požární ochrany nebo stavebním oboru se zaměřením na požární bezpečnost staveb, zjišťování příčin vzniku požárů a kontrolní činnost,
  • řidičský průkaz skupiny B,
  • znalost používání základních SW Microsoft xx

Podmínky přijetí do služebního poměru: dle ustanovení zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů.

Platové podmínky: dle ustanovení nařízení vlády č. 421/2021 Sb., kterým se stanoví stupnice základních tarifů pro příslušníky bezpečnostních sborů, rozpětí platového tarifu v 7. tarifní třídě: od 31.380,-  Kč do 45.830,- Kč, podle započitatelné odborné praxe, zvláštní (rizikový) příplatek ve výši 3.800,– Kč,  možnost osobního příplatku po zapracování.

Hlavní popis činnosti vykonávané na služebních místech:
Jedná se o činnosti spojené s výkonem státního požárního dozoru zejména kontrola dodržování povinností stanovených předpisy o požární ochraně, schvalování posouzení požárního nebezpečí, posuzování předložené projektové dokumentace  v rozsahu požárně bezpečnostního řešení, dále ověřování, zda byly dodrženy podmínky požární bezpečnosti staveb vyplývající z posouzených podkladů a dokumentace, včetně podmínek vyplývajících z vydaných stanovisek a zjišťování příčin vzniku požárů jako ostatní vyšetřovatel požárů.

Žadatel o uvedené služební místo zašle písemnou žádost, kterou doplní strukturovaným životopisem na uvedenou adresu.

Kontaktní osoba:     plk. Ing. Jana Neškodná, jana.neskodna@jck.izscr.cz

vytisknout  e-mailem