HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Lukáš Novák druhý na Mistrovství ČR v disciplínách TFA

V sobotu 8. října 2011 v prostorách před obchodním domem Arkády v Praze na Pankráci hasiči soutěžili o mistrovské tituly v disciplínách TFA (TFA – Toughest Firefighter Alive – nejtvrdší hasič přežije).  

 
Na pár desítkách metrů čtverečných se v jednom okamžiku nacházelo téměř sto hasičů. Naštěstí nezasahovali u žádné rozsáhlé mimořádné události, ale měřili svou fyzickou kondici v této extrémně fyzicky náročné soutěži. Těžce na cvičišti, doslova a do písmene. Hasiči předvedli skvělou fyzickou kondici, kterou denně při svých zásazích potřebují.
Již pátého Mistrovství České republiky Hasičského záchranného sboru ČR se zúčastnilo 15 družstev, 14 družstev Hasičských záchranných sborů krajů a družstvo Hasičského záchranného sboru podniku. Více jak devět desítek hasičů si v chladném podzimním počasí se silným větrem a častým deštěm prověřili fyzickou kondici.
Po běhu s požárními hadicemi a šedesáti úderech kladivem následovalo překonání dvoumetrové bariéry, přesun osmdesáti kilové figuríny, výstup po žebříku na konstrukci včetně vytažení břemene pomocí lana. Závod byl zakončen výstupem do 20, podlaží výškové budovy. To vše hasiči absolvovali v zásahovém obleku, přilbě a s dýchacím přístrojem.
Ve startovním poli byl nejžhavějším kandidátem na vítězství Lukáš Novák z HZS Pardubického kraje. Čtyřnásobný mistr Evropy v této soutěži se na start postavil hned v prvním rozběhu a disciplíny absolvoval za 3:45,44 min. Na čas pod čtyři minuty dosáhli pouze dva hasiči.
Skalp mistra Evropy nakonec získal Pavel Kubín z HZS Královéhradeckého kraje a za čas 3:40,30 min. si zaslouženě odvezl titul Mistra ČR. Trojici nejlepších hasičů v kategorii do 40 let doplnil s časem 4:02,62 min. Aleš Navrátil z HZS podniku (DEZA)
Titul mistra v disciplínách TFA v kategorii nad 40 let získal Daniel Kouřil z HZS podniku SŽDC, za dosažený čas 4:11,19 min. Stříbrnou příčku vybojoval o necelou sekundu Štěpán Karban z HZS Královéhradeckého kraje před bronzovým Petrem Klůfou z HZS Jihočeského kraje (4:42,05 min.).
 
MV-GŘ HZS ČR

vytisknout  e-mailem