HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Likvidace požáru izolace domu na balkóně – Štíty, Šumpersko.

Požár části zateplení na balkoně panelového domu v obci Štíty na Šumpersku v brzkých ranních hodinách zalarmoval několik profesionálních a dobrovolných jednotek. Oznámení o jiskrách a plamenech z balkónu výškové budovy převzala linka tísňové pomoci od pozorovatele z domu naproti.  

K místu operační středisko hasičů Olomouckého kraje vyslalo v 4:21 pátku 9.1.2015 profesionální hasiče stanice Zábřeh, posílené o dobrovolné jednotky Štíty a Jedlí. Lokalita i typ možného požáru vyžadoval povolání i mezikrajské pomoci hasičů Pardubického kraje, tyto jednotky byly během jízdy staženy zpět, požár byl velmi rychle likvidován.
 
Místní jednotka hasičů po svém příjezdu, ale i po tom co jsme opět přijali upřesnění o uhašení od oznamovatele, potvrdila likvidaci před příjezdem hasičů, menšího zahoření tepelné izolace na balkónu čtyřpatrové budovy. Hasiči provedli kontrolu požářiště termokamerou a všechny jednotky se poté postupně navracely na své základny.
 
Na místo se rovněž dostavil vyšetřovatel zjišťování příčin vzniku požáru, dle získaných poznatků byla příčinou vzniku požáru stanovena nedbalost, požár způsobil nedopalek od cigarety. Škoda po požáru byla vyčíslena v částce 10 tis. korun. Při požáru i zásahu hasičů nedošlo k žádnému zranění.
 
Foto z události bude k tiskové zprávě doplněno po 13 hodině.
 
Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje
email: zdenek.hosak@hzsol.cz
tel : +420 950 770 039 ( linka tiskový mluvčí )
tel : +420 950 770 246 ( kancelář )
mobil: +420 721 810 541
web : www.hzsol.cz
 
 
Odkazy do noveho okna

1 pnb_stity (1)

1 pnb_stity (1) 

Detailní náhled

2 pnb_stity (2)

2 pnb_stity (2) 

Detailní náhled

3 pnb_stity (3)

3 pnb_stity (3) 

Detailní náhled

4 pnb_stity (4)

4 pnb_stity (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem