HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Liberečtí hasiči se zúčastnili polského cvičení na dekontaminaci osob zasažených nebezpečnou látkou

Ve čtvrtek 11. a v pátek 12. září se příslušníci Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje zúčastnili cvičení, které probíhalo ve vojenském prostoru Trziebeń v Polsku. 

Cvičení probíhalo pod vedením KW PSP ve Wroclawi a bylo zaměřeno na porovnání možností a schopností profesionálních jednotek v souvislosti se zásahem při výskytu nebezpečné látky, na dekontaminaci hasičů po zásahu a dekontaminaci civilních osob zasažených nebezpečnou látkou.

Profesionální hasiči z Liberce presentovali dekontaminaci zasahujících hasičů i civilních osob. Polské kolegy rovněž seznámili se soupravou pro dekontaminaci osob SDO-2, která je v majetku Správy státních hmotných reserv a u HZS Libereckého kraje je v ochraňování. Představen byl také nový technický automobil TA-S1CH, který HZS Libereckého kraje získal z projektu CZ.11.1.23/0.0/0.0/15_001/0000006 - Bezpečné pohraničí. Při cvičení se porovnávaly rozdíly v postupech prací a činností, souvisejících s výše uvedenými zásahy na polské a české straně.

Cílem celého projektu je zlepšit přeshraniční připravenost na řešení mimořádných událostí a krizových situací na základě posílení spolupráce mezi subjekty, odpovědnými za bezpečnost. Akce probíhá po celé délce česko-polské hranice, zahrnuje osm účastníků, a to HZS Libereckého, Královehradeckého, Pardubického, Olomouckého a Moravskoslezského kraje a PSP Dolnoslezského, Opolského a Slezského vojvodství.

Autor: plk. Mgr. Josef Málek, por. Bc. Lucie Hložková

GrafikaGrafika

LogoLogo

cvičení Polskocvičení Polsko

cvičení Polskocvičení Polsko

cvičení Polskocvičení Polsko

cvičení Polskocvičení Polsko

cvičení Polskocvičení Polsko

vytisknout  e-mailem