HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Letošní vánoční svátky byly na požáry v Praze klidnější

Během svátků pražští hasiči zasahovali u několika požárů, které souvisely s Vánocemi. Ve sváteční dny evidujeme dva požáry stromků, šest požárů vánočních věnců a jeden požár plastové vany při pouštění svíček na skořápkách.

WhatsApp Image 2020-12-25 at 09.46.31.jpeg

Štědrý den

Těsně před 19. hodinou vyjely jednotky k hlášenému požáru vánočního stromečku v bytě v ul. Pasteurova v Krči. Stromek byl sice částečně uhašen ještě před příjezdem jednotek, i tak ale vznikla škoda zhruba 100 tis. Kč na vybavení bytu a pro uživatele bytu byla preventivně zavolána ZZS HMP. Požár způsobila prskavka.

K dalšímu požáru vyjeli hasiči o hodinu později do ul. Na slupi na Vyšehradě. Zde se jednalo o menší požár v koupelně a i v tomto případě velitel zásahu nechal preventivně zavolat ZZS HMP kvůli dítěti. Požár byl způsoben pouštěním skořápek se svíčkami ve vaně a zde vznikla škoda 30 tis. Kč.

V roce 2019 hasiči v Praze na Štědrý den vyjeli k 25 případům, z toho bylo 11 požárů, přičemž 1 souvisel s Vánocemi (požár adventního věnce). Letos bylo případů tedy o něco méně, ale jako každý rok jsme se stali nutnými hosty Štědrého večera kvůli otevřenému ohni.

Zatím poslední požár, který souvisel s vánoční tématikou, byl ohlášen v pondělí 28. prosince. Jednalo se o hořící věnec.

Během následujících dnů očekáváme další požáry, největší nebezpečí hrozí u suchých vánočních stromků. Připomínáme, že poslední požár vánočního stromku jsme loni evidovali 23. ledna.

WhatsApp Image 2020-12-25 at 09.46.31 (1).jpeg

vytisknout  e-mailem