HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Letošní Senior akademie v Liberci proběhla netradičně na dálku

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje pravidelně spolupracuje s řadou organizací sdružujících seniory. Jednou z akcí, které se HZS LK účastní již od roku 2014, je vzdělávání seniorů v rámci Senior akademie, jež pořádá město Liberec prostřednictvím Komunitního střediska KONTAKT Liberec, p. o. Senior akademie vzdělává seniory v nejrůznějších tématech například z oblasti zdraví a zdravého životního stylu, práva nebo bezpečnosti. 

Vzhledem k opatřením souvisejícím s omezením šíření koronaviru nebylo možné v roce 2020 uspořádat žádnou z plánovaných preventivních přednášek "Bezpečná domácnost seniora". Proto HZS LK oslovily pracovnice KONTAKTU Liberec s nápadem nahrát přednášky a poskytnout je seniorům prostřednictvím internetu a sociálních sítí. Natáčení takto dlouhé přednášky bez pauzy a v prázdné místnosti nebylo pro příslušnice HZS LK opravdu jednoduché. Šlo o první zkušenost s natáčením tohoto druhu. Velmi chyběl také osobní kontakt s posluchači a dotazy, které každou přednášku oživí a odlehčí.

První přednáška, kterou prezentovala kpt. Ing. Kateřina Štajncová z oddělení prevence HZS LK, se týká především požárního zabezpečení domácnosti a nebezpečí vzniku požáru. Navazující přednáška por. Mgr. Ivy Michalíčkové, koordinátorky preventivně výchovné činnosti HZS LK, pak přináší informace například k linkám tísňového volání a volání na ně v případě vzniku mimořádné události, k únikovému plánu nebo k sirénám a jejich signálům, především k varovnému signálu pro obyvatelstvo "Všeobecná výstraha".

autor: por. Mgr. Iva Michalíčková
foto: HZS Libereckého kraje
  natáčení přednášky Bezpečná domácnost senioranatáčení přednášky Bezpečná domácnost seniora    

 příprava na natáčenípříprava na natáčení

vytisknout  e-mailem