HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kvůli zakouření muselo školu opustit 92 dětí

Necelá stovka dětí musela dnes dopoledne opustit prostory Základní školy v Křižanově. V jedné z učeben zahořel motorek na promítacím plátně. Celkem osm osob skončilo v péči zdravotníků kvůli zdravotním obtížím.  

Necelá stovka dětí musela dnes dopoledne opustit prostory Základní školy v Křižanově. V jedné z učeben zahořel motorek na promítacím plátně. Celkem osm osob skončilo v péči zdravotníků kvůli zdravotním obtížím.
 
Hlášení o kouři v budově školy přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 09:54 hod. K události vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Velké Meziříčí a Žďár nad Sázavou, které posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů z Velkého Meziříčí a Křižanova.
 
Provedeným průzkumem hasiči zjistili, že došlo k zahoření motorku na promítacím plátně. Kvůli zakouření muselo upustit budovu školy 92 dětí. Sedm dětí a jeden z pedagogů si stěžovali na zdravotní obtíže. Hasiči jim poskytli předlékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků je předali do jejich péče. Šest dětí zdravotníci následně převezli sanitními vozy k dalšímu ošetření do nemocnice. Jedno dítě a pedagog byli ošetřeni na místě události.
 
Jednotky zakouřené prostory učebny a přilehlých chodeb odvětraly za pomoci přirozené a přetlakové ventilace.
 
Vzhledem k povaze události se jedná o technickou pomoc, nikoliv o požár.
 
Ve 12:09 hod byl zásah ukončen.
 

vytisknout  e-mailem