Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Květnové číslo časopisu 112 s novou vyhláškou

6. 5. 2014 (Jaroslav Vykoukal) - Páté letošní číslo měsíčníku 112 - odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva, který vychází v měsíci květnu, obsahuje také novou Vyhlášku č. 69/2014 Sb., o technických podmínkách věcných prostředků požární ochrany, která tvoří jeho samostatnou přílohu.  

úvodu přinášíme pozvánku na Hasičské slavnosti Litoměřice 2014, které se uskuteční ve dnech 6. až 7. června.
 
V bloku věnovaném požární ochraně analyzujeme zásah na požár výrobní haly na výrobu plastů v obci Alojzov na Prostějovsku, seznamujeme se závěry konference Červený kohout a také se systémem požární a protipovodňové ochrany pražské zoologické zahrady.
 
V části zaměřené na oblast IZS uveřejňujeme třetí díl seriálu o organizaci chemického průzkumu v některých zemích Evropské unie, představujeme jednotku podnikových hasičů Jaderné elektrárny Dukovany a hodnotíme desetiletí existence Katalogu typových činností složek IZS při společném zásahu.    
V tematickém bloku ochrany obyvatelstva a krizového řízení bilancujeme desetileté působení HZS ČR v oblasti civilní ochrany v rámci Evropské unie a seznamujeme se zkušenostmi a poznatky z revize vnějšího havarijního plánu Jaderné elektrárny Temelín.
 
V závěrečném bloku uveřejňujeme výsledky ankety Hasič roku 2013, připomínáme 150. výročí vzniku první českého dobrovolného hasičského sboru ve Velvarech a přinášíme ohlédnutí za činností Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni v roce 2013.
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress, a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclav
tel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax: 519 321 417,
e-mail: 112@moraviapress.cz.                                  
 
                                                                          Jaroslav Vykoukal – šéfredaktor

vytisknout  e-mailem