Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Která bude novou Zbirožskou Miss Tatra?

6. 9. 2012 (Nicole Zaoralová) - Již druhý ročník soutěže o nejkrásnější Tatru proběhne v sobotu 8. září 2012 v areálu Hasičského záchranného sboru České republiky ve Zbirohu.  

 

tatra-20-400px.jpgtatra-20-400px.jpg

O titul nejkrásnější Tatry bude po celý den bojovat téměř 40 hasičských i armádních tatrováckých krásek. 

 

Hodnotit se ale nebudou míry, nosnost, výkon, velikost ani datum narození. Vždyť nejstarší přihlášené soutěžící je už rovných 80 let. Hlavním kritériem bude celkový dojem, originalita a vzhled.
 
Finalistky nebudou jen nečinně dávat na obdiv své ladné křivky. O titul Miss se budou muset poprat a v soutěžních disciplínách prokázat, že jsou to Tatry na svém místě. U Hasičského záchranného sboru ČR i u Armády ČR mají totiž na starosti důležité úkoly. To, jak dobře si vybraly své posádky, budou například muset předvést při přezouvání „střevíčků“. Navíc se na jejich propozice zaměří i odborníci, kteří zhodnotí jejich technický stav, původnost provedení i profesionálnost případných úprav.
 
A jaké osobnosti zasednou v porotě? Těmi nejdůležitějšími budou sami návštěvníci a po loňských zkušenostech věříme, že to bude porota opravdu velká. Loňskou zářiovou sobotu přišlo obdivovat soutěžící Tatry více než 1 500 návštěvníků.
 
Atmosféru z této akce můžete nasát z fotografií na našich webových stránkách: http://www.hzscr.cz/fotogalerie/zveme-vas-na-tatrovani.aspx
 
Proto přijďte a staňte se porotcem v soutěži krásy i vy. Třeba právě váš hlas rozhodne, která Tatra se pro letošek stane tou nejkrásnější a získá řadu hodnotných cen. A váš hlas může být na oplátku také odměněn.
 
Pro diváky je připraven i bohatý doprovodný program. Návštěvníci celodenní akce se mohou těšit například na ukázky dekontaminačních linek, vystoupení jednotky Čestné stráže Armády České republiky a představit se přijede i nová Tatra Phoenix.
 
Na fandy hasičského řemesla čeká více jak 130 exponátů techniky nacházející se na celkové ploše více jak čtyři tisíce m2. Návštěvníci si také mohou prohlédnout expozici ochrany obyvatelstva, která je se oproti loňskému roku výrazně rozrostla a expozici vyšetřovatelů příčin požárů.
 
Akci připravilo Občanské sdružení „Naše hasičská minulost“ ve spolupráci generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru ČR, Armádou ČR, Základnou logistiky Olomouc HZS ČR, Záchranným útvarem HZS ČR a městem Zbiroh.
 
O příjemnou atmosféru se postará také živé hudební vystoupení. V areálu je možnost zakoupit občerstvení. Vstup je zdarma a parkování je možné přímo v areálu.
 
Zapište si do diáře:
 
Kdy: Sobota 8. září 2012, od 10 – 16 hodin
 
Kde: Areál Hasičského záchranného sboru ve Zbirohu Švabín, Švabinská ulice, Loc: 49°51'29.34"N 13°45'7.911"E
 
Podrobnosti o Expozici požární ochrany naleznete na www.expozicezbiroh.cz
 
 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
 
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142

e-mail:nicole.zaoralova@grh.izscr.czNávštěvníci celodenní akce se mohou těšit například na přehlídku hasičských i armádních tater, ukázky dekontaminačních linek, vystoupení jednotky Čestné stráže Armády České republiky.

Po celý den bude probíhat soutěž krásy Tater, stejně tak dovednostní soutěž jejich posádek, fandové hasičského řemesla si mohou prohlédnout Expozici požární ochrany, ochrany obyvatelstva a expozici vyšetřovatelů příčin požárů. O příjemnou atmosféru se postará také živé hudební vystoupení. V areálu je možnost zakoupit občerstvení.

Představit se přijede i nová Tatra Phoenix

Pro ty z Vás, kteří jste minule neměli možnost se této velkolepé akce zúčastnit, nabízíme aspoň fotografie z loňského ročníku, jako pozvánku na ten letošní.

Kdy: Sobota 8. Září 2012, od 10 – 16 hodin, vstup volný.
Kde: Areál Hasičského záchranného sboru ve Zbirohu Švabín, Švabinská ulice, Loc: 49°51'29.34"N 13°45'7.911"E


S pozdravem, 

kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

Odkazy do noveho okna

tatrovani

tatrovani 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem