HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Krizový štáb HZS Královéhradeckého kraje je v pohotovosti, připravuje se i na případnou nákazu uvnitř sboru

V souvislosti se zavedením krizových opatření při stavu nouze se začal pravidelně scházet krizový štáb HZS Královéhradeckého kraje. Byla ustanovena užší skupina osob, která je v neustálé pohotovosti a je za současné situace hlavním poradním orgánem krajského ředitele. 

IMG_8962.JPGŠtáb se zabývá aplikací krizových opatření stanovených vládou České republiky i generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru České republiky dovnitř sboru. Navíc byly zpracovány strategické dokumenty obsahující soubor opatření pro případ, že by došlo k uzavření některé ze stanic do karantény při prokázání nákazy onemocněním COVID-19 u některého z příslušníků nebo občanských zaměstnanců HZS Královéhradeckého kraje.

Dále se na úrovni krizového štábu řeší aktuální požadavky generálního ředitelství HZS ČR a Královéhradeckého kraje i vybavení ochrannými osobními prostředky hasičů.

Také na základě doporučení krizového štábu vydal ředitel HZS KHK brig. gen. František Mencl doporučení pro zřizovatele jednotek sboru dobrovolných hasičů, aby byla udržena akceschopnost jednotek. https://www.hzscr.cz/clanek/doporuceni-pro-jednotky-sdh-ohledne-sireni-koronaviru.aspx

Martina Götzová, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem