Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Krematorium shořelo, ale má pamětní desku

1. dubna 2011 – (Ivana Svitáková) Dnes 1. dubna ve 14. hodin Pelhřimovského času roku 2011 bude slavnostně odhalena pamětní deska krematoria, které minulý rok po týdnu provozu shořelo.  

Dopisy v rakviJedná se o pokračování recesní akce, která navazuje na výstavbu, zahájení provozu a následné shoření „legendárního“ pelhřimovského krematoria.

 
V minulém roce si Hasičský záchranný sbor České republiky připomenul 10. let svého trvání v novém uspořádání. Setkání hasičů v rámci 10. celostátního hasičského festivalu dechových hudeb v Pelhřimově vyvrcholilo slavnostním shořením slavného krematoria, ve kterém se symbolicky celý týden provozu shromažďovaly kartičky popsané trápením, které, věřme, společně s krematoriem shořela nebo se aspoň zmírnila.

 
Návštěvníci Pelhřimova nenajdou populární krematorium proslavené filmem Zdeňka Svěráka – Vesničko má středisková, ale jenom pamětní desku jako stopu na jeho sice krátkou, ale skutečnou existenci, pamětní desku pelhřimovského krematoria pro všechny se smyslem pro humor.
 

 

kpt. Ing. Ivana Svitáková
 
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 867
Mobil: +420 724 193 394
E-mail: ivana.svitakova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem