HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Královéhradečtí hasiči na mistrovství republiky v požárním sportu vytvořili národní rekord ve štafetě

Skvělými výkony se prezentovalo družstvo Hasičského záchranného sboru (HZS) Královéhradeckého kraje na Mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu, kde dominovalo hned ve dvou disciplínách.  

Od 27. do 29. června 2014 se na Výstavišti a Atletickém stadionu TJ Sokol v Českých Budějovicích utkalo na šest stovek profesionálních a dobrovolných hasičů z celé České republiky ve čtyřech disciplínách požárního sportu: běh na 100 metrů s překážkami, výstup do 4. podlaží cvičné věže, štafety 4 x 100 metrů s překážkami a královská disciplína požární útok.
 
První den se začínalo výstupem do 4. podlaží cvičné věže. Nejlepší z královéhradeckých hasičů, Václav Novotný, obsadil v konkurenci 115 hasičů hezké 10. místo a družstvo se po první disciplíně „usadilo“ na pátém místě z patnácti družstev.
 
Druhý sportovní den byly na řadě disciplíny běh na 100 metrů s překážkami a štafeta 4 x 100 metrů a byl to velice úspěšný den pro družstvo HZS Královéhradeckého kraje. V superfinále běhu na 100 metrů s překážkami se absolutním vítězem pro rok 2014 stal královéhradecký Petr Mařan, který v čase 15,81 s. porazil Radka Šubu z HZS Zlínského kraje a Tomáše Vlčka z SDH Lhenice.
Družstvo HZS Královéhradeckého kraje bylo letos skvěle připravené a ve formě a vytvořilo nový národní rekord ve štafetě v čase 53,43 s. 
 
Poslední den byl završen královskou disciplínou, požárním útokem. V tom královéhradečtí hasiči skončili v čase 22:54 s. na čtvrtém místě a v součtu všech disciplín obsadili stejně, jako v loňském roce v Mladé Boleslavi, krásné čtvrté místo.
 
Mistrem ČR v požárním sportu družstev HZS ČR se stal tým Moravskoslezského kraje, který za sebou nechal družstvo HZS Plzeňského kraje a bronz si odváží hasiči HZS Zlínského kraje.
 
Další pořadí:
4. HZS Královéhradeckého kraje
5. HZS Kraje Vysočina
6. HZS Olomouckého kraje
7. HZS Středočeského kraje
8. HZS Jihočeského kraje
9. HZS Ústeckého kraje
10. HZS hl.m. Prahy
11. HZS podniku DEZA, a.s.
12. HZS Jihomoravského kraje
13. HZS Pardubického kraje
14. HZS Libereckého kraje
15. HZS Karlovarského kraje
 
Pořadatelem Mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu v roce 2015 bude HZS Královéhradeckého kraje a soutěžní klání těch nejlepších proběhne v Trutnově.

Foto: HZS Jihočeského kraje a HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Družstvo HZS KHk, foto - HZS KHk

Družstvo HZS KHk, foto - HZS KHk 

Detailní náhled

Petr Mařan, foto- HZS Jihočeského kraje (1)

Petr Mařan, foto- HZS Jihočeského kraje ... 

Detailní náhled

Petr Mařan, foto- HZS Jihočeského kraje

Petr Mařan, foto- HZS Jihočeského kraje 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem