HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Královéhradecké družstvo znovu uspělo v nejnáročnější hasičské soutěži

V uplynulých dnech se uskutečnil třetí závod Českého požáru v disciplínách TFA (nejtvrdší hasič přežívá) Harrachovský Mamut 2014, který patří mezi nejnáročnější závody v republice.  

Na start se postavilo 70 hasičů nejen z České republiky, ale také z Polska.
Družstvo Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje potvrdilo, že se v těchto náročných disciplínách řadí právem mezi nejlepší v republice. Královéhradečtí hasiči Pavel Kubín, Ondřej Rosenkranz, Jan Mejsnar a Vojtěch Hrubý získali stříbrné medaile a nestačili pouze na družstvo HZS Jihočeského kraje.
Také v jednotlivcích se královéhradeckým hasičům dařilo. V kategorii do 35 let skončil Pavel Kubín (stanice Jičín) na 2. místě a v celkovém pořadí bez ohledu na věkovou kategorie na 3. místě. Ve stejné kategorii se umístil Ondřej Rosenkranz (centrální stanice Hradec Králové) na 7. místě, celkově skončil 5., Jan Mejnar (stanice Jičín) na 12. místě, celkově 9. a Vojtěch Hrubý (centrální stanice Hradec Králové) na 27. místě a celkově 17.
Hasiči opět změřili své síly na čtyřech úsecích. V první části šlo o běh s požárními hadicemi, po kterém následovalo sbalení 2 ks hadic do boxu. Po tomto rozjezdu přišel pekelný úsek číslo 2. Na něm bylo třeba zvládnout hned za sebou 80 úderů palicí v hammer boxu, přenést sníženým profilem závaží, přemístit na vzdálenost 60 metrů osmdesátikilo­gramovou figurínu a zdolat třímetrovou bariéru. V úseku 3 čekalo na hasiče lešení, ke kterému stavěli nastavovací žebříky a nahoru vytahovali břemeno ze 2ks hadic. V posledním čtvrtém úseku se dorazili výběhem v plné výbavě ke skokanským můstkům, přesně až na úroveň hrany můstku K 120.
 
Foto: HZS Libereckého kraje
Odkazy do noveho okna

Družstvo HZS Královéhradeckého kraje

Družstvo HZS Královéhradeckého kraje 

Detailní náhled

Harrachovský Mamut 2014 (1)

Harrachovský Mamut 2014 (1) 

Detailní náhled

Harrachovský Mamut 2014 (2)

Harrachovský Mamut 2014 (2) 

Detailní náhled

Harrachovský Mamut 2014

Harrachovský Mamut 2014 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem