HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Krajský ředitel poděkoval za nepřehlédnutelné výkony v TFA Marku Víškovi

Pardubičtí hasiči jsou prostě borci. V řadě našich článků o skvělých výkonech hasičů z Pardubic v disciplínách TFA již víte.

Borcem největším je Marek Víšek, který hájil barvy českých hasičů také na Mistrovství Evropy v Německu. V disciplínách TFA (z anglického Toughest Firefighter Alive – nejtvrdší hasič přežije) na něj z Pardubického kraje nikdo nemá. Z 21. Mistrovství Evropy, které se konalo v německém Mönchengladbachu přivezl bronzovou medaili. Celkově si šestičlenný tým z České republiky odvezl zlatou medaili a titul absolutních mistrů.

Ocenění Marek Víšek sbírá i na dalších soutěžích v TFA v České republice. Krásné druhé místo obsadil na závodech TFA v Plzni. Zlatou medaili si ve své kategorii přivezl i ze soutěže v disciplínách TFA Ohnivá rozhledna na Andrlově Chlumu.  

Všestranný Marek Víšek je v týmu, který pravidelně závodí v raftech. Ani letos nevynechal a v raftech R6 se svým družstvem obsadil 2. místo. Marek Víšek závodí i na kolech. Účastní se spolu s dalšími kolegy cyklistických závodů Novacup, kde si v jednotlivcích vede velmi dobře a vždy dosáhne na medailové pozice.

Za jeho skvělou reprezentaci HZS Pardubického kraje a nepřehlédnutelné výkony mu v pondělí 15. července poděkoval ředitel HZS Pardubického kraje plk. Aleš Černohorský.  

Marek Víšek nezahálí ani v létě. „Blíží se Mistrovství ČR v disciplínách TFA v Plzni a nesmím zahálet,“ přibližuje přípravu profesionální hasič Marek Víšek z Pardubic.

Jeho trénink je téměř nekončící. „Samotné disciplíny TFA trénuji v práci. V dalších dnech jezdím na kole, a ještě každý den běhám asi 12 km.“ Před závody pak musí být i správná životospráva. „Při samotných závodech hned zjistím, jak kvalitně jsem se stravoval,“ dodává s úsměvem Marek Víšek, který má obrovskou podporu také doma od rodiny. Na závody s ním jezdí dětí i manželka.

Markovi držíme pěsti, aby přes léto nabral hodně síly a výborně se v září umístil i na Mistrovství ČR v Plzni.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Marek Víšek

Marek Víšek 

Detailní náhled

Marek Víšek1

Marek Víšek1 

Detailní náhled

Marek Víšek TFA

Marek Víšek TFA 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem