HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Krajská soutěž ve vyprošťování u dopravních nehod se uskuteční 27. května v Liberci

Simulovaná dopravní nehoda, zraněná osoba uvízlá ve vozidle a pro hasiče jasný úkol – vyproštění figuranta z vozidla. Tak by se ve zkratce dala popsat soutěž ve vyprošťování u dopravních nehod. Rozhodčí při ní hodnotí taktiku a techniku zásahu i to, jak soutěžící figurantům poskytnou první předlékařskou pomoc. Soutěž se uskuteční v sobotu 27. května 2023 na parkovišti před hypermarketem Globus v Liberci. 

11. ročník Krajské soutěže jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Libereckého kraje a 20. ročník Krajské soutěže Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje ve vyprošťování u dopravních nehod – Memoriál nprap. Jiřího Kocourka pořádají Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje společně s Krajským sdružením hasičů Libereckého kraje. Partnerem soutěže je hypermarket Globus.

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje budou reprezentovat čtyři družstva, z každého územního odboru jedno (Liberec, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Semily), zúčastní se také soutěžní tým HZS podniku Správa železnic. Své síly v soutěži změří také jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí (JSDHO) Libereckého kraje.

Vítězné družstvo JSDHO bude reprezentovat Liberecký kraj na VII. Mistrovství České republiky jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí ve vyprošťování u dopravních nehod. To se uskuteční 2. září 2023 v Liberci.

Autor: por. Jaroslava Benešová
Foto: HZS Libereckého kraje (foto č. 1,2), Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (foto č. 3.,4.)

Odkazy do noveho okna

Ilustrační foto HZS LBK

Ilustrační foto HZS LBK 

Detailní náhled

Ilustrační foto HZS LBK

Ilustrační foto HZS LBK 

Detailní náhled

Ilustrační foto SH ČMS

Ilustrační foto SH ČMS 

Detailní náhled

Ilustrační foto SH ČMS

Ilustrační foto SH ČMS 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem