HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Konferenci Červený kohout navštívily tři stovky účastníků

Není v České republice mnoho odborných konferencí, které by se po mnoho let pyšnily neutuchajícím zájmem a vysokou odbornou kvalitou. Konference Červený kohout k nim rozhodně patří. Dokazuje nám to nejen každoroční hojná účast posluchačů, která letos zaznamenala téměř 300 účastníků, ale i zájem těch, kteří by na konferenci chtěli přednést své příspěvky. Nabídka prezentujících vždy převyšuje časové možnosti konference. Oba konferenční dny jsou tak doslova nabité zajímavými přednáškami. 

Jsme již zvyklí, že na konferenci Červený kohout přednášejí zástupci jak komerčních firem, tak lidé z akademického či veřejného sektoru, prostor zde dostávají i hosté. Konferenci v jejím 24. ročníku navštívili nejen příslušníci hasičského sboru z různých krajů naší republiky, ale také výrobci stavebních systémů, technici požární ochrany, odborně způsobilé osoby, zástupci univerzit vyučujících problematiku požární ochrany, zástupci neziskového sektoru a řada dalších.
Jak je již na jihočeské konferenci tradicí, na zahájení slavnostního večera jsou oceňovány významné osobnosti, které se zasloužily o rozvoj požární ochrany, přispěly ke zvyšování odborné úrovně konference, opakovaně zde přednesly hodnotné příspěvky a dlouhodobě zajišťovaly přípravu a organizaci jednotlivých ročníků.
V letošním roce organizátoři přišli se změnou, kdy ocenění obdržely nejen fyzické, ale i právnické osoby. Organizační výbor konference v letošním roce ocenil soškou „Červeného kohouta s certifikátem“ za léta 2020 a 2021 následující osobnosti nebo firmy:

Rok 2020

Firma ČEPRO, a. s., která se už od roku 2017 podílí na podpoře konference. Ocenění náleží zejména Ing. Zdeňku Stejskalovi, který dlouhodobě přispívá k vysoké úrovni konference. Za Čepro a. s. převezme ocenění Ing. Jitka Šonková.
Firma nakládá s vysoce nebezpečnými látkami, jako jsou pohonné a mazací hmoty, zabývá se jejich skladováním, přepravou, prodejem, provozuje síť čerpacích stanic a ochraňuje různé druhy paliv pro Správu státních hmotných rezerv. Z výše uvedeného vyplývá, že požární ochrana je v tomto subjektu na prvním místě. Čerpání nových informací je jednou z cest, jak stále zvyšovat požární bezpečnost této firmy. K tomu svým dílem přispívají a informace a poznatky z konference Červený kohout.

plk. Mgr. Libuše Chvojková – šéfredaktorka odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva “112“, která od doby nástupu do funkce účinně podporuje naší konferenci. Nezbytným předpokladem konání každé konference je její prezentace mezi širokou veřejností. Z toho důvodu je časopis 112 už několik let mediálním partnerem konference a šéfredaktorka má na propagaci konference hlavní zásluhu. Ocenění přebíral v zastoupení David Harman, DiS.

plk. doc. JUDr. František Vavera, Ph.D., LL.M. - náměstek generálního ředitele pro řízení lidských zdrojů, který od svého příchodu na generální ředitelství zabezpečuje organizaci a koordinaci činností MV-generálního ředitelství HZS ČR včetně agend v oblasti personální, vzdělávání, práva, styků s veřejností, informací a zahraniční spolupráce. Významný je i jeho přínos ve vzdělávací oblasti a v podpoře posilování právního vědomí, zejména zaměstnanců HZS krajů. Je pravidelným účastníkem a příznivcem konference Červený kohout a přispěl ke konání ročníků konference v nepříznivých obdobích. Ocenění přebíral brig. gen. Ing. Daniel Miklos, MPA. 

Rok 2021

Firma EATON Elektrotechnika, s. r. o., která je výrobcem přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů, je důležitým subjektem i v ochraně elektrických obvodů, ochraně pomocných záložních zdrojů i osvětlení, zejména nouzového. Z uvedených činností vyplývá, že se podstatnou měrou zasazuje o bezpečnost elektrických zařízení z hlediska požární ochrany. Při pohledu na statistiky požárnosti je vidět, že elektrická zařízení jsou v mnoha případech příčinou vzniku požárů. V neposlední řadě je důležité i zajištění bezpečného úniku osob, a to řádným nouzovým osvětlením únikových cest. O zájmu firmy o požární ochranu svědčí i to, že se dlouhodobě podílí na zajištění naší konference a v posledních letech 4 x formou hlavního sponzorství. Za EATON Elektrotechnika převzal ocenění pan Martin Hašler.

Na závěr celé konference byla předána skleněná soška Červeného kohouta s certifikátem za nejlepší přednášku, a to zástupci MV – generálního ředitelství HZS ČR Ing. Michalu Valouchovi, který prezentoval téma „Elektromobilita z pohledu HZS ČR“

vytisknout  e-mailem