HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Koncepce ochrany obyvatelstva

"Koncepce ochrany obyvatelstva do roku 2020 s výhledem do roku 2030" (dále jen „Koncepce“) byla zpracována Ministerstvem vnitra - generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru České republiky v souladu s ustanovením § 7, odst. 2, písm. e) zákona č. 239/2000 Sb., o integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Koncepce byla 23. října 2013 po projednání schválena na schůzi vlády České republiky usnesením č. 805. 

Koncepce_OO.jpg

Koncepce v širším pohledu stanoví další postup rozvoje významných oblastí ochrany obyvatelstva, jako je výchova a vzdělávání, síly, věcné zdroje, úkoly ochrany obyvatelstva, krizové řízení, věda a výzkum. Taktéž obsahuje základní úkoly pro realizaci stanovených priorit ochrany obyvatelstva na celé období její platnosti, včetně výhledu do roku 2030.

Koncepce ke stažení zde.
Usnesení vlády České republiky ke Koncepci ke stažení zde.

Vyhodnocení úkolů uvedených v Koncepci probíhá v pravidelných tříletých cyklech, prostřednictvím „Zprávy o stavu ochrany obyvatelstva v České republice“. První vyhodnocení bylo provedeno v roce 2015.

 

Zpráva o stavu ochrany obyvatelstva v České republice 2015 zde.
Usnesení vlády České republiky ze dne 2. prosince 2015 č. 977 ke Zprávě o stavu ochrany obyvatelstva v České republice 2015 zde.

 

Zpráva o stavu ochrany obyvatelstva v České republice 2018 zde.
Usnesení vlády České republiky ze dne 7. listopadu 2018 č. 730 ke Zprávě o stavu ochrany obyvatelstva v České republice 2018 zde.

vytisknout  e-mailem