Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Když v hotelu shoří vířivka a z chaty zbyde jen komín a štítová zeď

Naše expertní skupina pro zjišťování příčin požáru vyjížděla během jednoho týdne hned ke dvěma případům. 

výřivka_Strážné.jpg

Nejdříve byla povolána do obce Strážné na Trutnovsku, kde v horském hotelu vznikl 21. února 2024 v podvečerních hodinách požár ve vířivce, u které vyhořela její technologie. Z budovy se ještě před příjezdem hasičů evakuovalo 52 lidí, ale naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Ohledání místa události bylo provedeno našimi specialisty, kteří vyloučili úmysl i nedbalost. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci.

Dolní dvůr_I.JPG

Hned následující pondělí 26. února byla naše expertní skupina povolána k požáru starého přízemního domu v katastru obce Dolní Dvůr na Trutnovsku, který sloužil rodině majitelů jako rekreační objekt. Byl částečně dřevěný a v  současnosti v něm probíhala rekonstrukce. Při příjezdu hasičských jednotek na místo události už byla chata do základů vyhořelá. Prakticky z ní zbyl jen zděný komín a štítová zeď.

V sobotu odpoledne, kdy chata ještě stála, šla okolo chaty svědkyně, která uvedla, že se kouřilo z komína. Domníváme se, že už šlo o počátek požáru. Závadu na elektroinstalaci naši odborníci jednoznačně vyloučili. Později vyšetřovatel určil jako příčinu vzniku požáru díry do komína. Navíc  spadl na střechu strom, který jistě střeše ani komínu nepomohl.


Vloženo: 27. 2. 2024 | Aktualizace: 27. 2. 2024 | Email: spisovna.ilb@hzscr.cz

Odkazy do noveho okna

výřivka_Strážné

výřivka_Strážné 

Detailní náhled

Dolní dvůr_I

Dolní dvůr_I 

Detailní náhled

Dolní dvůr_II

Dolní dvůr_II 

Detailní náhled

Dolní dvůr_III

Dolní dvůr_III 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem