HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kamion zdemoloval SSÚD šipku

2FOTOGALERIEVe čtvrtek 8. června 2017 minutu po jedné hodině odpoledne vyhlásilo operační středisko poplach hasičům na stanici v Rokycanech a vyslalo je na 58. kilometr dálnice D5 k dopravní nehodě kamionu a vozidla Správy a údržby dálnic.

Kamion narazil v pomalém jízdním pruhu mezi Svojkovicemi a Rokycany do vozidla SSÚD, které za sebou táhlo přívěs se světelnou šipkou. Přívěs se šipkou skončil pod kamionem.

Pracovníci SSÚD šipkou jistili své kolegy, kteří o několim metrů před nimi jeli v odstavném pruhu a sekali trávu podél dálnice.

Hasiči zraněnému zaměstnanci SSÚD ve spolupráci kolegy pomohli ven z auta a poskytli mu první pomoc. Řidiče kamionu museli hasiči ze zdemolované kabiny vyprostit pomocí hydraulického zařízení. Oba muže si převzala ZZS a odvezla je do nemocnice.   

Hasiči pomohli odtahovým službám naložit nepojízdná vozidla a rozebrat zničenou šipku. Uniklé provozní kapaliny hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu.

Nehoda zcela uzavřela provoz dálnici ve směru na Plzeň. Před druhou hodinou hasiči uklidili z levého pruhu trosky vozidel a obnovili v něm provoz. O závěrečný úklid dálnice se postarala SSÚD.

vytisknout  e-mailem