HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

K požáru v Rychnově nad Kněžnou vyjížděli hasiči z vlastní oslavy 50. výročí založení

P Rychnov n. K. (5).jpgRychnov nad Kněžnou – požár –  20. 9. 15:07

V Jiráskově ulici zasahovaly jednotky z druhého stupně požárního poplachu u požáru objektu bývalé pekárny. Požár se v objektu rozšířil v prvním i druhém nadzemním podlaží a dostal se až na střešní konstrukci. Hasiči prováděli průzkum objektu, zda se uvnitř nenachází nějaké osoby a na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů, z toho dva byly vedeny z výškové techniky – na místě byly dva automobilové žebříky. Místo požáru rozdělil velitel zásahu na dva úseky – v prvním, který byl bez známek hoření, byl prováděn sekundární průzkum a v druhém probíhalo hašení, byla zde zasažena i střešní konstrukce na ploše asi 30x10 m. Před 16. hodinou byl požár lokalizován, následně jednotky dohašovaly ohniska a rozebíraly střešní konstrukci, aby odhalily střešní trámy a mohly tak zlikvidovat případná skrytá ohniska. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu v 18:49 hod.  a místo bylo předáno majiteli. Při zásahu byl lehce zraněn jeden z dobrovolných hasičů.

Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování. Škoda, kterou požár napáchal, byla předběžně vyčíslena na 450 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi dva miliony korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a Dobruška, HZSP Škoda Kvasiny, JSDH Kostelec nad Orlicí, Lukavice, Vamberk, Solnice, Rychnov nad Kněžnou.

Některé ze zasahujících jednotek vyjížděly k požáru z probíhající akce na stanici Rychnov nad Kněžnou, kde se slavilo 50. výročí založení profesionální požární ochrany. Ovšem i v případě oslav musí být zajištěna plná akceschopnost jednotek, proto měli návštěvníci odpoledne zpestřené hned několika „ostrými“ výjezdy.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

P Rychnov n. K. (1)

P Rychnov n. K. (1) 

Detailní náhled

P Rychnov n. K. (2)

P Rychnov n. K. (2) 

Detailní náhled

P Rychnov n. K. (3)

P Rychnov n. K. (3) 

Detailní náhled

P Rychnov n. K. (4)

P Rychnov n. K. (4) 

Detailní náhled

P Rychnov n. K. (5)

P Rychnov n. K. (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem