HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jsme stále nasazení v asistenčním centru pomoci Ukrajině

Stále jsme nasazeni v Krajském asistenčním centru pomoci Ukrajině, kde pomáháme řešit uprchlickou krizi, která vypukla poté, co na Ukrajině začala válka.

Naše úkoly jsou stále stejné: registrujeme uprchlíky do systému humanitární pomoci a pomáháme jim hledat dočasné ubytování. Vyhledáváme ubytování pro Ukrajince buď v informačním systému, nebo sami aktivně sháníme další ubytovací možnosti v rámci kraje. Zajišťujeme kompletní dopravu osob či materiálu. Pro převozy máme připravený evakuační autobus HZS Pardubického kraje a dopravní nebo osobní automobily všech stanic v Pardubickém kraji. Naprosto stejnou pomoc poskytují svými vozy také jednotky sboru dobrovolných hasičů v Pardubickém kraji. Není pro nás problémem přepravit velké skupiny, rodiny s malými dětmi nebo třeba osoby invalidní či obtížně se pohybující seniory.

Zajišťujeme psychologickou pomoc, která pomáhá nejen přímo v centru, ale poskytuje i kontakty či pomoc osobám, které jsou již u nás ubytované. Naši hasiči převážejí uprchlíky především v Pardubickém kraji, ale i po celé České republice.

Od otevření asistenčního centra do dnešního dne, tedy do 13. dubna 2022 (údaje platné k 5. hodině ranní) prošlo registrací 11 758 osob.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

KACPU_Pardubice_Ks033

KACPU_Pardubice_Ks033 

Detailní náhled

KACPU_Pardubice_Ks035

KACPU_Pardubice_Ks035 

Detailní náhled

KACPU_Pardubice_Ks062

KACPU_Pardubice_Ks062 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem