HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jsme součástí Sportovního parku

Připravena je i soutěž pro děti. Zavítejte k nám na stanoviště a získejte cenu. 

Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje je nově součástí letošního Sportovního parku Na Špici. Sportovní park začíná právě dnes od 7.srpna 2021 a obohatí ho o hasičské sportovní disciplíny.

Hasiči z Pardubic pro svou účast mají hned tři hlavní důvody: „prvním důvodem je propagace Mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu, které se uskuteční příští rok v srpnu právě v Pardubicích. Po dohodě s organizátory budeme mít již letos po celou dobu konání sportovního parku své stanoviště. Chceme propagovat především hasičský sport. Ten druhý důvod je, že nám záleží i na tom, jakou mají Pardubáci fyzickou kondici. Často se potýkáme s tím, že mladí uchazeči na přijímacím řízení k hasičům nejsou schopni splnit poměrně jednoduché fyzické testy. Tím třetím důvodem je, že určitě chceme propagovat profesionální hasiče v Pardubicích formou doprovodných ukázek,“ říká k účasti na této akci plk. Aleš Černohorský, ředitel HZS Pardubického kraje.

Pátý ročník oblíbené akce Sportovní park Pardubice se odehrává v krásném prostředí na soutoku dvou řek a sportování je předpokladem příjemně strávených srpnových dní pro děti i dospělé návštěvníky.

SOUTĚŽ S HASIČI

A my pro vás hned na začátek máme soutěž. Přijďte do parku zjistit, co nejvíc potřebují hasiči při zdolávání nejtěžších hasičských závodů TFA z anglického Toughest Firefighter Alive – nejtvrdší hasič přežívá).

Je to za

  1. ručník a mýdlo
  2. vynikající fyzická kondice
  3. pekáč buchet

své odpovědi nepište ani na Facebook, ani na e-mail, ale sdělte osobně na místě hasičům. Na prvních deset dětských výherců čeká pěkná cena od Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem