HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jihočeští hasiči jsou mistry republiky ve fotbale

Ve dnech 24. a 25. května se po čtyřech letech opět v Ústí nad Orlicí konalo Mistrovství České republiky profesionálních hasičů ve fotbale.  

Na turnaj se sjely týmy z deseti krajů – Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Ústecký, Královéhradecký, Vysočina, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský, dále reprezentanti hl. města Prahy a generální ředitelství mělo zastoupení v družstvu Záchranného útvaru Hlučín.
V konkurenci dvanácti mužstev náš tým obhajoval bronzové medaile. V úterý se hrála utkání (2 x 20 min.) v základních skupinách. Naši borci porazili Zlínský kraj 2:1, s Plzeňským prohráli na penalty po remíze 1:1 a Středočechy zdolali 2:1. Druhý den ve čtvrtfinále porazili stejným poměrem i Olomoucký kraj. Semifinále vyhráli nad Jihomoravany 2:0 a ve finále narazili na reprezentanty ústeckého kraje. Byla to nádherná fotbalová bitva, ve které jsme na turnaji poprvé prohrávali. Neproměněné šance se střídaly na obou stranách, nakonec rozhodla lepší fyzická kondice a fotbalovost na naší straně. Po vítězství 2:1 jsme tak mohli zvednout nad hlavu pohár pro vítěze a na krk si zavěsit zlaté medaile. Třetí skončili Jihomoravané, kteří porazili Zlínský kraj až na penalty.
Náš tým, ve kterém se snoubilo dravé mládí se zkušeností, sklidil od ostatních účastníků pochvalu za předvedené výkony. Jak pořadatelé, tak rozhodčí se shodli na tom, že jsme předváděli nejhezčí fotbal a zaslouženě celý turnaj vyhráli. Poměrně velká část našeho mužstva je i v širší nominaci pro fotbalové ME hasičů, které se uskuteční na počátku října ve francouzském Cannes. Poděkování patří pořadatelům, v první řadě Pavlovi Zámečníkovi, za perfektní organizaci a také celému našemu mužstvu za vzornou reprezentaci HZS Jihočeského kraje a jihočeského fotbalu.

Tým složili trenéři R. Švec a J. Hošna (oba CB) - brankáři: M. Nývlt (TA), V. Ottenschlager (CK) obránci: R. Hálek, J. Leština (oba CB), Keclík (PI), Kuttelwascher (TA), Šenkýř (JH) záložníci: Kubiš, Motejzík, Trantina (všichni PI), D. Hájek, Nedvěd (oba CB) útočníci: J. Hájek, Ferdan (oba JH), Javůrek (PI), Mareš (TA)

Branky v průběhu turnaje vstřelili: Ferdan 5, J. Hájek 2, Kubiš 2, Javůrek, Leština

(autor: Jiří Hošna)

Odkazy do noveho okna

Tým HZS Jihočeského kraje

Tým HZS Jihočeského kraje 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem