HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jihočeští hasiči disponují stabilizačním kontejnerem

Záchrana osob ve zřícených budovách je jedním z technicky a takticky nejkomplikovanějších zásahů. Jihočeským hasičům nyní bude u těchto zásahů pomáhat i nově pořízený stabilizační kontejner. 

Pokud dojde ke zřícení nebo sesuvu budovy, vyjede k zásahu technický kontejner vybavený stabilizačními prostředky. V současné době disponuje českobudějovická stanice technickým kontejnerem obsahujícím kromě jiného materiálu také hydraulickou soustavu vzpěr a podpěr. Obdobné kontejnery - pouze s tím rozdílem, že technika je vzduchová - slouží nově také na stanicích v Prachaticích, Písku a Jindřichově Hradci.
V případě, že je nutné u zásahu nahradit použité hydraulické prostředky, aby je bylo možné využít k dalšímu postupu zřícenou budovou, nebo je nutné zpevnit již vytvořenou záchrannou cestu, bude od nového roku v Jihočeském kraji vyjíždět nový stabilizační kontejner. Kontejner je určený a vybavený pro stabilizaci budov po sesuvech, má dostatek materiálu na pažení a také materiál na zastřešení budov.
Mezi výbavu kontejneru, která by pro představu mohla připomínat truhlářskou dílnu, patří například fošny, hranoly či stavební prkna, podkládací desky a klíny, sekery, páčidla, plachty, motorové pily a dále nezbytný drobný materiál jako jsou hřebíky, vruty, kladiva, šroubováky nebo úhelníky.

Kontejner je pořízen jako taktický celek včetně nosiče kontejnerů z programu IROP.

Jaká je kompletní výbava stabilizačního kontejneru a kde je přesně umístěna, najdete v přiložené prezentaci.

Odkazy do noveho okna

Stabilizační kontejner  (4)

Stabilizační kontejner (4) 

Detailní náhled

Stabilizační kontejner  (3)

Stabilizační kontejner (3) 

Detailní náhled

Stabilizační kontejner  (2)

Stabilizační kontejner (2) 

Detailní náhled

Stabilizační kontejner  (1)

Stabilizační kontejner (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem