HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jihočeský Hasičský sportovní klub, z. s.

Jihočeský Hasičský sportovní klub, z. s., (dále jen "Jihočeský HSK") byl založen v roce 2017 jako nástupce Hasičského sportovního klubu Strakonice a působí při Hasičském záchranném sboru Jihočeského kraje. Jedná se o zapsaný spolek složený zejména z příslušníků a občanských zaměstnanců Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje (dále jen "HZS JčK"), popř. jejich rodinných příslušníků. 

Cílem Jihočeského HSK je především rozvíjet sportovní činnosti u hasičů, organizovat sportovní soutěže v různých odvětvích sportu, podporovat sportovní reprezentaci a podílet se na jejím zabezpečení. Zakladatelem Jihočeského HSK byli v roce 2017 příslušníci územního odboru Strakonice. Původní HSK Strakonice působil od roku 2000. 

Jihočeský HSK každoročně organizuje sportovní soutěže v rámci HZS Jihočeského kraje i v rámci celé České republiky. Každoročně sportovci z řad jihočeského profesionálního sboru reprezentují Českou republiku na různých, i mezinárodních sportovních akcích s velmi dobrými výsledky.

Nemalou zásluhou a participací přispěl Jihočeský HSK k vyzdvižení České hasičské sportovní federace. Tento svaz má za cíl podporovat sport hasičů a jejich rodinných příslušníků, přispívat k vytváření podmínek pro udržování a zvyšování fyzické zdatnosti hasičů, rozvíjet jejich mezinárodní sportovní kontakty, podílet se a podporovat organizování mezinárodních sportovních akcí a v neposlední řadě podporovat členské sportovní kluby.

Je nutno podotknout, že Jihočeský HSK působící v oblasti sportu přispívá k organizování sportovních soutěží především finančně, čímž snižuje náklady HZS ČR. Zvyšování fyzické kondice je jednou z mnoha podmínek pro profesionální přístup hasičů k záchraně lidských životů, zvířat a majetku.

vytisknout  e-mailem