HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jeřáb hrozil převrácením, vyprostit jej museli až přivolaní hasiči.

(11. 12. 2018) Krátce před půl jedenáctou dopoledne byl vyhlášen poplach jednotce profesionálních hasičů ze stanice Vsetín a jednotce dobrovolných hasičů obce Karolinka. Vysláni byli k hlášené události do Velkých Karlovic, kde došlo k zapadnutí a částečnému vyvrácení automobilového jeřábu na podvozku Tatra. 

Po příjezdu a provedení prvotního průzkumu byl jeřáb stabilizován za využití cisterny a bagru, aby bylo odvráceno nebezpečí jeho převrácení na přilehlé budovy. Komunikace byla úplně uzavřena a k události byl povolán speciální vyprošťovací automobil HZS Zlínského kraje z požární stanice Otrokovice.

Protože došlo k zapadnutí v blízkosti plynového potrubí a také elektrického vedení, velitel zásahu si k události povolal také dotčené pohotovostní služby. Jakmile se podařilo stabilizovat jeřáb a složit vytažené rameno tohoto stroje, byla vozovka částečně zprůjezdněna.

Krátce po půl čtvrté odpoledne byl vůz pomocí vyprošťovacího automobilu vytažen zpět na komunikaci, která mohla být plně zprůjezdněna.

S ohledem na časovou náročnost řešení této události byla zajištěna zasahujícím také strava, o kterou se postaral starosta příslušné obce.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

           

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem