HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jednotky likvidovaly požár domu i následky nehody

HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice 

Do Staročernska vyjížděly ve středu 31. října v 7.48 hodin tři jednotky hasičů (profesionální z Pardubic a dobrovolné z Dašic a Hostovic). Při příjezdu hasičů byl požárem zasažen celý půdní prostor a 2. nadzemní podlaží. V objektu se nikdo nenacházel. Hasiči ihned zahájili hasební práce. Požár se podařilo hasičů dostat pod kontrolu v 8.14 hodin. Dále bylo nutné zjistit skrytá ohniska, aby se požár více nerozšiřoval. Dále hasiči provedli rozebírání střešní krytiny a následně střešní konstrukce. Na místo byl povolán i protiplynový vůz pro doplňování dýchacích přístrojů u zásahu. Požár se podařilo hasičů zcela zlikvidovat v 10.40 hodin. Jednotky se vrátily zpět na své stanice v 11.19 hodin.

Příčina vzniku požáru je nyní vyšetřována. Škoda byla předběžně vyčíslena na 2 miliony korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 3 miliony korun.

U nehody osobního vozidla a nákladního automobilu v Holotíně zasahovali ve středu 31. října v 9.12 hodin profesionální hasiči z Přelouče a dobrovolní hasiči z Heřmanova Městce.  Jednalo se o náraz vozidla zezadu do nákladního kamionu. U osobního vozidla hasiči provedli protipožární opatření odpojením akumulátoru. V osobním voze cestovaly dvě osoby, které utrpěly zranění a byly předány do péče zdravotníkům. Hasiči odstranili následky nehody a vrátili se zpět na základnu.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požár Staročernsko

požár Staročernsko 

Detailní náhled

požár Staročernsko1

požár Staročernsko1 

Detailní náhled

požár Staročernsko2

požár Staročernsko2 

Detailní náhled

DN Holotín

DN Holotín 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem