HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jednotky hasičů během víkendu likvidovaly hned dva požáry objektů

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Jednotky hasičů likvidovaly v pátek 29. listopadu ve večerních hodinách požár chaty ve Svitavách. První jednotka dorazila zhruba v 21.10 hodin k místu události a musela přestřihnout zámek, aby se dostala na zahradu a následně k ohnisku požáru. Střecha objektu se zbortila. Uvnitř objektu se nikdo nenacházel. Plameny byly viditelné již z dálky. Požár se podařilo dostat pod kontrolu v 21.30 hodin. Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu vzniku požáru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 600 tisíc korun.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

K požáru rodinného domu do Luže směřovalo v neděli 1. prosince v 3.27 hodin pět jednotek hasičů. Vyslán byl automobilový žebřík ze stanice v Chrudimi a dále jednotky ze stanice Vysoké Mýto a dobrovolné jednotky z Luže, Chrasti a Skutče. Před příjezdem hasičů se v objektu nacházela pětičlenná rodina, která se snažila požár uhasit pomocí kbelíků s vodou, to se jim však nepodařilo. Rodině se podařilo před plameny včas uniknout. Hasiči ihned započali s likvidací požáru pomocí několika proudů vody. Objekt byl celý zasažen plameny i kouřem, proto hasiči museli používat dýchací přístroje. Zřízeno bylo i čerpací stanoviště pro dopravu vody na místo požáru. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 4.28 hodin.

Místní jednotka hasičů zůstala na místě požáru až do 8 hodiny ranní. Poškozené stropy hasiči museli strhnout. Objektu hrozí demolice. V neděli dopoledne se na místo vrátil vyšetřovatel hasičů a přizval si k vyšetřování i odborníka z Institutu ochrany obyvatelstva HZS ČR Lázní Bohdanče. Požár s největší pravděpodobností způsobil přímotop, který zůstal zapojený bez dozoru a došlo k jeho převrácení. Přímotop nebyl umístěn na nehořlavém podkladu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Požár Luže

Požár Luže 

Detailní náhled

Požár Luže1

Požár Luže1 

Detailní náhled

Požár Luže2

Požár Luže2 

Detailní náhled

požár chaty SVitavy

požár chaty SVitavy 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem