HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odchází Jaroslav Vejrych, profesionál každým coulem

Dnes je poslední den v roce a pro někoho je tento den poslední i ve službě. Třiatřicet let, to už je pořádný kus života. Odchází hasič s velkým nadhledem a obrovskými zkušenostmi.

Jaroslav Vejrych nastoupil k hasičům 1. března 1988 jako strojník s hodností rotmistra na požární stanici v Litomyšli. Sloužil tady po celou dobu jako strojník. Od března roku 2002 byl jmenován velitelem družstva a jeho hodnost byla praporčík. Ze služby však nyní odchází již s hodností nadpraporčíka. Práce u hasičů byla pro Jaroslava Vejrycha posláním.

Lze říci, že celoživotním mottem je u něho věta „pomáhám druhým nejen v práci, ale i mimo ni“. Kolegové o něm jednohlasně říkají, že je výborný vůdce a skvělý kamarád. Své zkušenosti, ať už kladné nebo záporné, po celou dobu služby předával mladším kolegům. Svou fyzičku si po celou dobu služby u hasičů udržoval sportem, a to zejména jízdou na kole. A když řešil těžký případ v práci, rád poté relaxoval na zahradě. Miluje svou rodinu, na kterou teď bude mít mnohem víc času. Největší radost mu dělá v současné době jeho roční vnučka.

My jsme rádi, že mezi těmi ne příliš veselými výjezdy si odnáší i pár úsměvných, jako byl ten v roce 2018. „Přišla k nám na stanici paní, že ji ulétl amazonský papoušek, takový s oranžovožlutými křídly, a my jsme vyjeli s výškovou technikou k místu, kde se uvelebil. Jenže jak jsme se snažili vždy přiblížit k papouškovi, tak zase o kousek přelétl. Takhle jsme se snažili asi 3 hodiny. Jenže pak se setmělo a papoušek už nebyl vidět. Chtěli jsme tak paní pomoci, že nás to trošku mrzelo. Paní ale přišla druhý den na stanici znovu, poděkovat, i když se nám ho odchytit nepovedlo, ale s informací, že se papoušek sám do klece vrátil,“ říká s úsměvem Jaroslav Vejrych.

S Jardou Vejrychem se v poslední den jeho služby rozloučili nejen jeho kolegové, ale také velitel stanice v Litomyšli npor. Ing. Lukáš Faltys, plk. Ing. Oldřich Jedlička, ředitel HZS územního odboru Svitavy a plk. Mgr. Aleš Černohorský, ředitel HZS Pardubického kraje.

Milý Jardo, všechno jednou končí a nám nezbývá než Ti z celého srdce poděkovat za přátelství, všechnu práci, kterou jsi odvedl, za lidské životy, které jsi svým rozhodnutím zachránil. Přejeme Ti mnoho úspěchů v další etapě života a zároveň také hodně zdraví do nového roku.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Jaroslav Vejrych odchází (1)

Jaroslav Vejrych odchází (1) 

Detailní náhled

Jaroslav Vejrych odchází (2)

Jaroslav Vejrych odchází (2) 

Detailní náhled

Jaroslav Vejrych odchází (3)

Jaroslav Vejrych odchází (3) 

Detailní náhled

Jaroslav Vejrych odchází (4)

Jaroslav Vejrych odchází (4) 

Detailní náhled

Jaroslav Vejrych odchází (5)

Jaroslav Vejrych odchází (5) 

Detailní náhled

Jaroslav Vejrych odchází (6)

Jaroslav Vejrych odchází (6) 

Detailní náhled

Jaroslav Vejrych odchází (7)

Jaroslav Vejrych odchází (7) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem