HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jak se stát instruktorem

Víte jak se správně zachovat v případě požáru, dopravní nehody nebo povodni? Zajímáte se o práci hasičů, rádi pracujete s dětmi, chcete děti školního věku naučit něčemu novému, co jim může zachránit život? Chcete poznat práci profesionálních hasičů a draka Hasíka z blízka? 

Hasiči a jejich maskot drak Hasík Vás zvou do svých řad, staňte se instruktorem projektu Hasík CZ Výchova dětí v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva. Jak na to?

Co potřebuji pro to, stát se instruktorem?
Kromě nadšení a základních znalostí problematiky ochrany před mimořádnými událostmi, je nutné absolvovat výcvikový kurz (termíny kurzů najdete na www.hasik.cz). Po absolvování výcvikového kurzu budete připraveni pro práci s dětmi na základních školách v tomto výukovém programu.

Jak probíhá výcvikový kurz?
Výcvikový kurz je realizován formou třídenního metodického kurzu a následně, po cca 4 - 6 týdnech, kdy si účastníci ověří metodiku prací s konkrétním kolektivem dětí na škole, pokračuje výcvik dvoudenním seminářem. V semináři si vyměníte nově získané zkušenosti a rozeberete problémové oblasti, které se vyskytly při práci s dětmi na základní škole.

Jaká je náplň výcvikového kurzu?
Kromě základních teoretických a praktických vědomostí je při výcviku kladen důraz na rozvoj komunikačních schopností a využití interaktivních technik při práci s dětmi (harmonogram kurzu najdete na www.hasik.cz). Máme v úmyslu naučit naše instruktory předávat informace a hovořit s dětmi o věcech, které je zajímají a zároveň dětem hravou formou předat potřebné znalosti a dovednosti z oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva.

vytisknout  e-mailem