Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výjezdy expertní skupiny ZPP

V průběhu 30. týdne a začátkem tohoto týdne vyjížděli naši vyšetřovatelé příčin požárů hned třikrát. 

26. 7. byla expertní skupina IOO přivolána do skladu s elektrotechnickými zařízeními v Hradci Králové, kde zjistila, že příčinou požáru byla závada na LI-Ion článku napájení jednoho z přístrojů. Škoda byla stanovena asi na 10 milionů korun.

Požár v Hradci Králové_1Požár v Hradci Králové_2Požár v Hradci Králové_3

V noci z 31. 7. na 1. 8. došlo k požáru s úmrtím v rodinném domě v Lanškrouně. Jeho příčinu se naši specialisté snaží zjistit. Stanoveny jsou předběžně dvě verze: nedbalost nebo závada na elektroinstalaci.

Požár rodinného domu v Lanškrouně

A v pondělí 2. srpna byla expertní skupina ZPP přizvána k šetření požáru karavanu a přilehlého přístřešku na zahradě rodinného domu v obci Kopidlno na Jičínsku. Místně příslušného vyšetřovatele požárů vedlo k žádosti o spolupráci na místě události podezření na příčinu požáru od elektroinstalace či některého z elektrotechnických zařízení. Pro vyloučení úmyslného zapálení byl na místo přizván i policejní psovod se psem cvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření. Na místě události byl odebrán jeden vzorek elektrické instalace. Příčina požáru je v šetření.

Požár karavanu na Jičínsku


Vloženo: 5. 8. 2021 | Aktualizace: 5. 8. 2021 | Email: spisovna@ioolb.izscr.cz

vytisknout  e-mailem