Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Spouštíme seriál

Ročně vznikne v rodinných a bytových domech v České republice přes 3 000 požárů, které si mnohdy vybírají i tu nejkrutější daň, lidské životy. Jen v roce 2021 při těchto požárech zemřelo téměř 60 osob, více než 600 osob bylo zraněno a přímé škody se vyšplhaly na téměř 600 miliónů korun. 

Uvodní grafika_Seriál o elektrické bezpečnostiCelá čtvrtina těchto požárů v rodinných domech a bytech souvisí s elektrickým proudem, nejčastěji v souvislosti se závadami elektrických spotřebičů či přímo elektrické instalace.

Dnešní život si už ale bez elektrických spotřebičů neumíme představit. Neopatrné zacházení s elektrospotřebiči však může ohrozit majetek, zdraví i lidský život.

V našem Institutu se problematice zjišťování příčin vzniku požárů věnuje expertní skupina specializovaná na elektro, která svou činnost vykonává v rámci státního požárního dozoru a vyjíždí k požárům v rámci celé ČR. Zjišťují a následně potvrzují či vyvracejí, zda požár vznikl v přímé souvislosti s elektroinstalací.

A právě ve spolupráci s našimi vyšetřovateli jsme pro Vás připravili šestidílný seriál, který se bude věnovat problematice elektrické bezpečnosti v domácnostech a bude vycházet z jejich poznatků, získaných při zjišťování příčin vzniku požárů.

 

Každý týden na našich stránkách i twitterovém účtu https://twitter.com/ioo_lb naleznete graficky zpracované rady k této problematice.

 

Sledujte naše příspěvky, řiďte se radami našich kolegů-vyšetřovatelů a chraňte svá obydlí před zbytečnými požáry.


Vloženo: 30. 1. 2023 | Aktualizace: 30. 1. 2023 | Email: spisovna@ioolb.izscr.cz

vytisknout  e-mailem