HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

6. ročník soutěže "Dávají za nás ruku do ohně"

U příležitosti Evropského dne tísňové linky 112 vyhlašuje MV – generální ředitelství HZS ČR již 6. ročník soutěže v rámci projektu „Dávají za nás ruku do ohně“.  

Soutěž je pod záštitou generálního ředitele HZS ČR brig. gen. Ing. Drahoslava Ryby, a letos má název „Hasiči, jak je možná neznáte“.

Jejím cílem je přiblížit a představit takovou práci hasičů, které přímo nesouvisí s výjezdovou činností, ale která je neméně důležitá nejen pro bezpečnost občanů, ale také jako podpora pro lepší a kvalitnější služby poskytované hasiči.

K představení práce „nevýjezdových“ hasičů mohou soutěžící využít nejen popis, ale například i nákres nebo ilustrační fotografii.

Na textu bude porota hodnotit nápad, originalitu zpracování, srozumitelnost, obsahovou správnost a výstižnost tématu.

Své příspěvky mohou děti a školáci zasílat až do konce června. Odborná porota vyhodnotí nejlepší z nich během léta a ti budou slavnostně oceněni při již čtvrtém ročníku soutěže o nejkrásnější Tatru v rámci Zbirožského Hasičského Tatrování 2014, které proběhne v sobotu 6. září 2014 v areálu Hasičského záchranného sboru České republiky ve Zbirohu.

Ceny do soutěže i letos věnovalo Nakladatelství Fraus, vydavatel encyklopedií CO-JAK-PROČ a vítězové si odnesou samozřejmě i ceny od hasičů. Kromě věcných cen čeká na vítěze i netradiční zážitek jízdy hasičskou technikou.

Další informace k soutěži najdete na webových stránkách MV - generálního řeitelství HZS ČR

 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
 
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142

e-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem