HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dobrovolní hasiči roku 2014

V Brně 30. 4. 2014 - Dnešním dnem začíná přihlašování jednotek a sborů dobrovolných hasičů v rámci čtvrtého ročníku ankety Dobrovolní hasiči roku. Vyplněním elektronické přihlášky se může každá jednotka či sbor z celé České republiky ucházet o finále a rozdělit si 1 milion korun a 30ks profesionálních radiostanic HYTERA. Získané finanční prostředky mohou vítězové účelově využít na nákup hasičské techniky a na další rozvoj své činnosti. Rozhodným obdobím přihlašovaného zásahu či akce je stejně jako v předchozích letech období od 1. 7. 2013 do 30. 6. 2014.  

Celková doba pro přihlašování je oproti předchozím ročníkům prodloužena až do 31. 7. 2014. Vycházíme tak vstříc požadavkům, které jsme obdrželi. Formuláře pro přihlášení jednotek, sborů, ale i do doprovodné fotosoutěže, jsou připraveny na stránkách ankety www.adhr.cz. Po řádném vyplnění a odeslání obdrží každý účastník potvrzení o přijetí přihlášky.

Cílem ankety „Dobrovolní hasiči roku“, je ocenit a finančně odměnit práci dobrovolných hasičů. Většina vítězů předchozích ročníků byla svým vítězstvím skutečně překvapena, protože až při samotném vyhlašování výsledků se přesvědčili, že nerozhoduje velikost jednotky ani počet absolvovaných cvičení. U jednotek je hlavním kritériem především profesionalita provedení přihlášeného zásahu a u sborů nápaditá a efektivní preventivní činnost.

Díky spolupráci s partnery, došlo k navýšení finančních prostředkůo 400 tis. Kč, které budou v závěru ankety předány finalistům. Generálním partnerem ankety je energetická skupina RWE, hlavním partnerem je společnost NET4GAS, partnery ankety jsou společnosti DCom, ABAS, Vítkovice Tours a BrnoCar . Okamžikem přihlášení získávají zástupci registrované jednotky či sboru nárok na poukaz zvýhodňující služby u partnera ankety Vítkovice Tours, který obdrží na uvedenou emailovou adresu.

Nové požární hadice, proudnice, ochranné přilby, baterky a světlomety nebo nové uniformy a sportovní dresy si vítězové předchozích ročníků pořizovali za obdržené finanční prostředky. Ani samotné objekty požárních stanic nepřišly zkrátka. Dostalo se jim podpory v podobě nových oken či nových dálkově ovládaných vrat, usnadňující rychlý a včasný výjezd jednotky k zásahu.

Časový harmonogram:

Zahájení přihlašování                                                          30. 4. 2014

Ukončení přihlašování                                                         31. 7. 2014

Vyhlášení finalistů a zahájení veřejného hlasování           8.-12. 9. 2014         

Ukončení veřejného hlasování                                          31. 10. 204

Slavnostní vyhlášení výsledků ankety                              13. 11. 2014

S anketou startuje také přihlašování doprovodné fotosoutěže „HASIČI OBJEKTIVEM 2014“, která je určena všem, kteří za pomocí objektivů zaznamenali dobrovolné hasiče při zásahu či jiné činnosti. Důležité je, aby fotografie byly pořízené ve v době, jako je rozhodné období pro přihlášení do ankety. Výběr nejlepších 25 fotografií provede porota a o celkovém pořadí rozhodne opět veřejnost svým hlasováním.

Více o anketě a doprovodné fotosoutěži na stránkách www.adhr.cz

Za anketu Dobrovolní hasiči roku
Jiří Bezděk
prezident spolku

 

vytisknout  e-mailem