HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči ze Staré Role slaví 140 let

Své výročí oslaví starorolští hasiči na začátku měsíce května, příhodně v den svatého Floriána, patrona hasičů.  

Sbor dobrovolných hasičů Stará Role patří mezi nejstarší v regionu. Za 140 let existence prošly jeho řadami tisíce členů, dnes tento sbor čítá 35 dobrovolníků, z toho 5 žen. Výjezdní jednotku pak tvoří 15 mužů, kteří zasahují nejen při požárech, ale také při dopravních nehodách bez vyproštění, živelných katastrofách a podobně. Zřizovatelem Jednotky Sboru dobrovolných hasičů Stará Role je Statutární město Karlovy Vary.

V rámci příprav na oslavy výročí se starorolští hasiči setkali s primátorem města Petrem Kulhánkem, který jim při této příležitosti předal stuhu na historický prapor. Během neformálního rozhovoru, ke kterému přišli shodou okolností jen pár hodin po nočním zásahu u požáru podkrovního bytu v centru města, byla řeč o práci dobrovolných hasičů, o nejnáročnějších zásazích poslední doby a také o historii starorolského sboru. Primátor Petr Kulhánek si práce dobrovolníků velmi cení: „Existence dobrovolných hasičů je naprosto nezastupitelná. A jejich práce je o to cennější, že jí věnují svůj volný čas,“ uvedl.

Sbor dobrovolných hasičů Stará Role byl založen 1. května 1873. Velké výročí oslaví sérií akcí v sobotu 4. května, příhodně v den svatého Floriána, patrona hasičů.

DSC_0254.jpg

DSC_0256.jpg

vytisknout  e-mailem