HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči se v lese neztratí

vyhlašení výsledků štafetvyhlašení výsledků štafet
 
 
Město Žamberk ve dnech 5. - 6. června 2012 hostilo účastníky již devatenáctého ročníku přeboru profesionálních hasičů, Policie ČR a zaměstnanců Ministerstva vnitra v orientačním běhu. Do okolních lesů Orlických hor, ale i samotného města, se vydalo poměřit svou fyzickou kondici a práci s mapou a buzolou téměř čtyři desítky běžců.
 
V úterý 5. června 2012 byl na programu závod jednotlivců, který provázel vytrvalý déšť a teplota těsně pod deset stupňů Celsia. Přesto všichni hasiči i policisté předvedli skvělé výkony v náročném terénu. Titul mezi hasiči do 40 let získal Ladislav Žák z HZS Libereckého kraje. V kategorii hasičů nad 40 let vybojoval zlato Ivan Křivda reprezentující HZS Královéhradeckého kraje. V ženské kategorii první místo získala Ivana Svitáková, generální ředitelství HZS ČR. V kategorii policistů zvítězil Libor Netopil reprezentující policii Královéhradeckého kraje.
 
Středa 6. června 2012 patřila závodu dvoučlenných štafet. Na start se jich postavilo celkem osmnáct. Pořadatelé pro běžce připravili velmi atraktivní závod přímo v městské zástavbě a parcích. Závod byl velmi napínavý a vyrovnaný. První a druhé místo získala štafeta policistů z Královéhradeckého kraje, kde první dvojice Luboš Rucker a Josef Daníček „předběhli“ své kolegy Pavla Balcara a Libora Netopila o pouhých jedenáct vteřin. Třetí místo se ztrátou pouhých šestnácti vteřin na vítěznou štafetu, získali hasiči z HZS  Moravskoslezského kraje, a sice Tomáš Melčák a Radek Zeman. 
 
Přebor profesionálních hasičů, Policie ČR a zaměstnanců Ministerstva vnitra v orientačním běhu zorganizoval HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí, HSK Ústí nad Orlicí a Česká hasičská sportovní federace.
 

vytisknout  e-mailem