HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyšetřování příčin požárů má svou expozici

Zveme vás na otevření další části expozice požární ochrany Hasičského záchranného sboru ČR ve Zbirohu, která během jednoho roku provozu zdvojnásobila výstavní plochu a také počet vystavovaných exponátů. Milovníci historické i novodobé hasičské techniky si přijdou na své! Ve čtvrtek 14. července 2011 od 15 hodin bude otevřena i část expozice požární ochrany věnovaná vyšetřování příčin požárů.  

Můžete se seznámit s celou řadou nejčastějších příčin vzniku požárů v domácnostech, například si můžete zblízka prohlédnout vyhořelý stolní počítač, kuchyňskou mikrovlnou troubu, rychlovarnou konvici, propanbutanovou bombu a další drobnosti, které dokázaly způsobit skutečné požáry.
 
Každého návštěvníka jistě překvapí, jak málo stačí, aby vznikl doma požár. Na vlastní oči zde také můžete vidět, jak vypadá vyhořelé auto, které zapálil nedopalek cigarety.
 
Pro milovníky historie jsou připraveny kopie celých spisů o šetření vybraných požárů z 50., 70. a 90 let minulého století. Do budoucna zde bude také možné zhlédnout zajímavé záběry z šetření vybraných požárů a celkový pohled na zajímavou profesi vyšetřovatelů příčin požárů.
 
Kde nás najdete?
Expozice požární ochrany Hasičského záchranného sboru České republiky se nachází na území města Zbiroh, v areálu HZS ČR, který je rozprostřen nedaleko zbirožského zámku. Pro návštěvníky, kteří přijedou automobily, je připravena dostatečná parkovací kapacita.
 
Zbiroh - Švabín, Švabinská ulice, PSČ 338 08
Loc: 49°51'29.34"N 13°45'7.911"E
 
Více o expozici požární ochrany HZS ČR naleznete na:

vytisknout  e-mailem