HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

II. setkání hasičů pod Řípem je za dveřmi

Podripska zupa 2021.jpgPodripska zupa 2021.jpgDatum 2. října 2021, kdy se bude konat II. setkání hasičů pod Řípem se neúprosně blíží. Nepočítáme však s velkou akcí, ale zároveň chceme navázat na I. setkání hasičů pod Řípem, které proběhlo 28. října 2019. Bylo velice zdařilé a jeho asi čtyřem tisícům účastníků jsme mohli nabídnout akci naplněnou spoustou ukázek. Letos chceme udělat něco v menším rozsahu, ale přesto zajímavě. 
Po slavnostním nástupu v jedenáct hodin se na Kramářském place uskuteční netradiční dálková přeprava vody, jaká tu ještě nebyla. Na vrcholu Řípu pak proběhne křest mých knih „Pompiéři, požárníci, hasiči“ a „Požáry“ za účastí praporů našich nejstarších hasičských dobrovolných sborů z Velvar, Roudnice nad Labem, Braníku a Plaňan. Ukázky tentokrát budou soustředěny jen na vystavenou techniku. Nebudou však chybět soutěže u stánku Velkopopovického kozla. Ve stánku Hasičovo se budou vydávat účastnické listy.
Ke kmotrovství první knihy jsem pozval senátora a náměstka starostky Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska pana Zdeňka Nytru a ke druhé knize paní ministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou. Knihy budou požehnány litoměřickým biskupem Janem Baxantem a biskupem Československé církve husitské Davidem Tonzarem, kteří požehnají také přítomné prapory. 
Akci Podřipská hasičská župa pořádá spolu s Krajským sdružením hasičů Ústeckého kraje za podpory Ústeckého kraje, pod patronací starosty města Roudnice nad Labem Františka Padělka. Věcnou a finanční podporu máme od firem Hasičovo, Velkopopovického kozla, Pavliš a Hartmann, Alerion a Hasičské vzájemné pojišťovny.
Josef Pepa Nitra
Starosta Podřipské hasičské župy
 

vytisknout  e-mailem