HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Seminář pro odborně způsobilé osoby v požární ochraně

Dne 5. března 2019 v objektu Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, územního odboru Teplice proběhl v pořadí druhý seminář pro odborně způsobilé osoby v požární ochraně. 

Foto 1 seminářFoto 1 seminářPřipravilo a zajistilo jej Krajské ředitelství Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje – oddělení stavební prevence, kontrolní činnosti a zjišťování příčin vzniku požáru. Seminář se konal pod záštitou plk. Ing. Petra Chytrého, náměstka ředitele HZS Ústeckého kraje pro úsek prevence a CNP. Seminář byl uspořádán na základě zájmu odborně způsobilých osob, který kapacitně převýšil požadavky prvního semináře.
Přednáškové bloky byly zaměřeny na poslední změny právních předpisů na úseku PO, nedostatky zjišťované u právnických a podnikajících fyzických osob v rámci kontrolní činnosti HZS Ústeckého kraje.                            
Požární bezpečnost staveb - stavební konstrukce, únikové cesty, požárně bezpečnostní zařízení, požárně nebezpečný prostor. Problematiku kontrol provozuschopnosti požárně bezpečnostních zařízení. Schvalování dokumentace zdolávání požárů v podmínkách HZS Ústeckého kraje. Přestupky a správní delikty na úseku požární ochrany. Vyloučení věci z užívání, zákaz činnosti a zastavení provozu právnických a podnikajících Foto 2 seminářFoto 2 seminářfyzických osob a případové studie požáru výrobních hal na výrobu komponentů pro automobilový průmysl a jeho dopady.   
  
V průběhu jednotlivých bloků byly zodpovězeny dotazy a před ukončením semináře byl vymezen prostor pro předem zaslané dotazy a diskuzi.
Semináře se zúčastnilo 42 přihlášených odborně způsobilých osob, které se přihlásily prostřednictvím webových stránek HZS Ústeckého kraje. Věříme, že tímto seminářem bylo otevřen prostor pro další vzájemnou spolupráci pro osoby odborně způsobilé v PO a HZS Ústeckého kraje.

oddělení stavební prevence, kontrolní činnosti a zjišťování příčin vzniku požáru

Odkazy do noveho okna

Foto 2 seminář

Foto 2 seminář 

Detailní náhled

Foto 1 seminář

Foto 1 seminář 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem