HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Seminář pro odborně způsobilé osoby v požární ochraně

Dne 27. listopadu 2018 v objektu Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, územního odboru Teplice proběhl seminář pro odborně způsobilé osoby v požární ochraně, který připravilo a zajistilo Krajské ředitelství Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje – oddělení stavební prevence, kontrolní činnosti a zjišťování příčin vzniku požáru. 

Seminář se konal pod záštitou plk. Ing. Petra Chytrého, náměstka ředitele HZS Ústeckého kraje pro úsek prevence a CNP.
Přednáškové bloky byly zaměřeny na poslední změny právních předpisů na úseku PO, nedostatky zjišťované u právnických a podnikajících fyzických osob v rámci kontrolní činnosti HZS Ústeckého kraje.                            
Požární bezpečnost staveb - stavební konstrukce, únikové cesty, požárně bezpečnostní zařízení, požárně nebezpečný prostor. Problematiku kontrol provozuschopnosti požárně bezpečnostních zařízení. Schvalování dokumentace zdolávání požárů v podmínkách HZS Ústeckého kraje. Přestupky a správní delikty na úseku požární ochrany. Vyloučení věci z užívání, zákaz činnosti a zastavení provozu právnických a podnikajících fyzických osob a případové studie požáru výrobních hal na výrobu komponentů pro automobilový průmysl a jeho dopady.   
  
V průběhu jednotlivých bloků byly zodpovězeny dotazy a před ukončením semináře byl vymezen prostor pro předem zaslané dotazy a diskuzi.
Semináře se zúčastnilo 50 přihlášených odborně způsobilých osob, které se přihlásily prostřednictvím webových stránek HZS Ústeckého kraje. Počet osob, které měly o tuto akci zájem, významně převýšil kapacitně možný počet osob. Věříme, že tímto prvním seminářem bylo otevřen prostor pro další vzájemnou spolupráci pro osoby odborně způsobilé v PO a HZS Ústeckého kraje.

oddělení stavební prevence, kontrolní činnosti a zjišťování příčin vzniku požáru

vytisknout  e-mailem