HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

IMZ velitelů jednotek a družstev JSDHO okresu Ústí nad Labem

Jako každý rok se začátkem května 2012 konalo setkání velitelů jednotek a družstev jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí z okresu Ústí nad Labem.  

Důvodem setkání, kterého se účastnilo přes třicet velitelů z dobrovolných jednotek, byla povinná pravidelná odborná příprava velitelů. Kromě teoretické výuky, bez které se žádná odborná příprava bohužel neobejde, seznámení s leteckou hasičskou službou a přezkoušení za účelem prodloužení odborné způsobilosti, si zástupci dobrovolných jednotek připomněli i důležité praktické dovednosti. Mezi ně patří často potřebné stavění protipovodňových zábran. Pravidelná setkání jsou navíc i velkým přínosem pro upevnění vztahů mezi jednotlivými jednotkami, včetně HZS Ústeckého kraje. Vzájemná výměna zkušeností je nedílnou součástí rozšiřování odborných znalostí a dovedností hasičů.

Díky patří všem zúčastněným velitelům dobrovolných jednotek, ale také lektorům z řad příslušníků HZS Ústeckého kraje a hostům za jejich příspěvky. O zabezpečení zázemí pro toto instrukčně metodické zaměstnání se postaral ppor. Jaroslav Volák, DiS, velitel stanice Petrovice HZS Ústeckého kraje, akce proběhla pod patronací a organizačním zabezpečením oddělení IZS a řízení jednotek PO HZS Ústeckého kraje.

kpt. Mgr. Jarmila Palicová

Odkazy do noveho okna

HOC - ochranné prostředky názorně

HOC - ochranné prostředky názorně 

Detailní náhled

Ochrana obyvatelstva - výklad

Ochrana obyvatelstva - výklad 

Detailní náhled

P5104094

P5104094 

Detailní náhled

P5104095

P5104095 

Detailní náhled

P5104107

P5104107 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem