HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

II. vicemistrem republiky ve výstupu na věž je královéhradecký hasič Václav Divoš

První den Mistrovství České republiky v požárním sportu bral HZS Královéhradeckého kraje také první medaili – ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže. 

II. vicemistr Václav Divoš.jpgNa Městském stadionu v Ústí nad Labem bylo v první soutěžní den slavnostně zahájeno 48. Mistrovství České republiky v požárním sportu družstev HZS ČR a 66. Mistrovství České republiky družstev Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v požárním sportu. Zároveň se rozdávaly první cenné kovy v disciplíně výstup na cvičnou věž.

Hasiči družstva HZS Královéhradeckého kraje podali na věži skvělé výkony a díky tomu postoupili do semifinále dva krajští reprezentanti – Václav Divoš a Martin Lidmila. Oba se pak postavili na start ve velmi silné konkurenci s reprezentanty HZS Moravskoslezského a Plzeňského kraje.

V napínavém souboji se absolutním vítězem stal David Dopirák z HZS Plzeňského kraje, který vylezl do 4. podlaží věže v čase 13,81 s. Druhé místo obsadil a vicemistrem se stal Jan Vyvial z Moravskoslezského kraje s časem 13:94 s. Václav Divoš, reprezentant HZS Královéhradeckého kraje, obsadil bronzovou příčku v čase 14,68 s.

Po prvním soutěžním dni drží HZS Královéhradeckého kraje díky skvělým časům celého týmu prozatímní druhou příčku v celkovém bodování družstev HZS krajů.

Během sobotního programu čekají závodníky disciplíny běh na 100 m s překážkami a štafeta 4x100 m s překážkami.

Video z finálového rozběhu:

Vítězům gratulujeme!

Kompletní výsledky z prvního dne a další informace o mistrovství najdete zde: https://www.mrps2019.cz/

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: Galerie MČRPS

Odkazy do noveho okna

II. vicemistr Václav Divoš

II. vicemistr Václav Divoš 

Detailní náhled

Martin Lidmila vybojoval semifinále

Martin Lidmila vybojoval semifinále 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem