HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

II. ročník soutěže „Mladý záchranář 2012 – ukaž, že umíš“ o putovní pohár ředitele HZS Ústeckého kraje, územní odbor Děčín

Dne 4. 6. 2012 se konal v areálu fotbalového stadionu Šluknov II. ročník soutěže „Mladý záchranář 2012 – ukaž, že umíš“ o putovní pohár ředitele HZS Ústeckého kraje, územního odboru Děčín.  

Mladý záchranář ve Šluknově.JPGMladý záchranář ve Šluknově.JPG
Mladý záchranář ve Šluknově 4.JPGMladý záchranář ve Šluknově 4.JPG
Mladý záchranář ve Šluknově 3.JPGMladý záchranář ve Šluknově 3.JPG
Mladý záchranář ve Šluknově2.JPGMladý záchranář ve Šluknově2.JPG
Soutěž byla pořádána ve spolupráci s Asociací Záchranný kruh, Statutárním městem Děčín, Městy Rumburk, Varnsdorf a Šluknov, Policií ČR a Zdravotnickou záchrannou službou v Děčíně.
Soutěž byla určena pro žáky II. stupně základních škol. Družstva byla smíšená, vždy 2 dívky a 2 chlapci. Pozvány všechny základní školy z ORP Varnsdorf a Rumburk. Loňský ročník byl určen pro ZŠ z ORP Děčín. Na letošní ročník byla pozvána také 3 vítězná družstva z ORP Děčín z nichž účast potvrdila pouze ZŠ Benešov nad Ploučnicí, která se v loňském roce umístila na 3. místě.
Mladí záchranáři si ověřili své znalosti z problematiky ochrany člověka za mimořádných situací, požární ochrany, správného použití prostředků individuální ochrany, poskytování první pomoci. Vyzkoušeli si hod záchranným lanem na určený cíl, který  představoval způsob záchrany tonoucího. Prokazovali své znalosti o nutné výbavě kola či základních dopravních pravidel. Soutěž prověřila i fyzickou zdatnost dětí.
Na závěr akce byla plánována ukázka vyprošťování zraněných osob z havarovaného vozidla. Bohužel profesionální hasiči ze stanice Šluknov, kteří měli ukázku předvádět, byli odvoláni k požáru a tak od tohoto bodu programu bylo upuštěno.

Pořadí:
1. místo - ZŠ Velký Šenov, Mírové nám. 440 
2. místo - ZŠ a MŠ Benešov n.Pl., Opletalova 699
3. místo - ZŠ J.Vohradského, Šluknov, T.G.Masaryka 678
4. místo - ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše 469
5. místo - ZŠ a MŠ Dolní Poustevna, Tyršova 740
6. místo - ZŠ Jiříkov, Moskevská 740
7. místo - ZŚ Rumburk, Tyršova 1066/2
8. místo -  Speciální základní škola a Praktická škola, Šluknov, Tyršova 710
 

vytisknout  e-mailem