HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

I nedělní bouřka potrápila Pardubický kraj

Strom spadl v Pardubicích na zaparkovaný automobilStrom spadl v Pardubicích na zaparkovaný automobilSpadlé elektrické dráty odstraňovali hasiči na PřeloučskuSpadlé elektrické dráty odstraňovali hasiči na PřeloučskuV Kunčině se rozvodnil potokV Kunčině se rozvodnil potokPardubický kraj opět v neděli 14. června ve večerních hodinách zasáhla silná bouřka. Profesionální hasiči z Moravské Třebové vyjížděli před 20 hodinou do Kunčiny. Zasahovali zde i místní dobrovolní hasiči. Došlo zde totiž k rozvodnění potoka. Kroupy poškodily střechu ve Svitavách-Lačnově.

V ulici Arnošta z Pardubic v Pardubicích spadl strom přes cestu. Vzrostlá bříza nevydržela nápor větru a spadla na zaparkovaný automobil v pardubické Nerudově ulici. Hasiči stejně jako v sobotu vyjížděli v neděli k Anenskému podjezdu, kde přívalový déšť způsobil lokální zatopení. Zatopen byl i podjezd v ulici 17. listopadu v centru Pardubic.

Taková situace byla večer v ChrudimiTaková situace byla večer v ChrudimiStejně jako v sobotu byla pod vodou i v neděli Hradištní ulice v Chrudimi. Došlo zde opět i k potopení vozidel. V ulici Na Šancích v Chrudimi bylo zatopené parkoviště s auty. Hasiči museli čistit ucpané kanály.

Spadlé dráty vysokého napětí byly likvidovány ve Lhotě u Přelouče.

Hasiči odstraňovali nejen popadané stromy, odčerpávali vodu ze zatopených sklepů a garáží a čistili kanálové vpusti, aby nedocházelo k zatopení silnic a domů.

V neděli od 19 do 24 hodin zasahovali hasiči u 20 událostí v souvislosti se silnou bouřkou.

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem