HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Koncem roku končí naši dlouholetí kolegové

(19.12.2022) Mnoho let věnovali našemu sboru. 

Na přátelském setkání se sešli prosincem končící kolegové. Všichni zavzpomínali na své hasičské začátky, velké události, historický vývoj hasičské techniky a dalšího vybavení. Za dlouholetou obětavou práci a službu občanům poděkoval krajský ředitel Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje plk. Ing. Vít Rušar, který předal končícím kolegům poděkování a několik darů. 

Po sedmadvaceti letech končí svou hasičskou kariéru nprap. Jan Bartoš, který byl přijat do služebního poměru v březnu 1995. Nastoupil na Uherskohradišťsku na stanici profesionálních hasičů v Uherském Brodě jako hasič. Následně se vypracoval na hasiče strojní služby, poté hasiče technika strojní služby. A v roce 2015 byl ustanoven na funkci velitele družstva. Celý svůj profesní život věnoval jedné stanici.

Dalším tentokrát po šestadvaceti letech končícím výjezdovým hasičem je pprap. Mojmír Koplík, který byl přijat v lednu 1996 na požární stanici do Otrokovic. Zde se postupně vypracoval na hasiče technika a poté na hasiče technika chemické služby, kterou vykonával až do ukončení služebního poměru. Taktéž zůstal po celou kariéru věrný jedné stanici.

Posledním prosincovým dnem končí po dvaceti letech kpt. Ing. Jaroslav Foldyna. K HZS Zlínského kraje byl přijat v lednu 2002 jako správní referent. Následně pracoval na pozici správního rady, poté byl jako komisař vedoucí pracoviště ochrany a přípravy obyvatelstva. V roce 2011 byl ustanoven na funkci vedoucího oddělení krizového řízení a od konce roku 2012 působil na pozici koordinátor metodik, kterou vykonával až do ukončení služebního poměru.

Dále se s námi loučí kolegyně Věra Čačalová. Přijata do pracovního poměru byla v březnu roku 1987 na pozici administrativní pracovnice Okresního úřadu Kroměříž a v roce 2001 přešla pod HZS Zlínského kraje. Poté tři roky byla ve služebním poměru jako hospodářsko-správní referent. Koncem roku 2005 ve služebním poměru skončila a dále až doposud pracovala jako občanský zaměstnanec na pozici administrativní a spisové pracovnice Územního odboru Kroměříž.

Z výjezdu stanice Luhačovice po třiceti letech skončil hasičskou kariéru pprap. František Boráň. Do služebního poměru byl přijat v květnu 1992. Postupně se vypracoval na hasiče strojníka a dále na hasiče technika strojní služby. V letech 1998 až 2001 působil na stanici ve Zlíně. Většinu své kariéry však věnoval stanici v Luhačovicích.

Na podzim 1994 byl k hasičům v Kroměříži přijat ppor. Ladislav Kosatík. Z pozice hasiče se vypracoval na hasiče strojní služby, velitele družstva a poté byl ustanoven na funkci velitele čety, kterou vykonával do ukončení služebního poměru. I on byl po celou svou kariéru věrný stanici Kroměříž.

Velká změna nastává i posledním měsícem letošního roku u Územního odboru Kroměříž, kde končí jeho ředitel plk. Ing. František Javůrek. Ten svou hasičskou kariéru započal v roce 1992 jako starší požárník Správy a útvaru sboru požární ochrany Přerov. Poté byl v roce 2007 přijat na pozici velitele stanic Bystřice pod Hostýnem a Holešov. O tři roky později velel stanicím Kroměříž a Morkovice – Slížany. V létě 2014 byl pověřen zastupováním na služebním místě ředitele Územního odboru Kroměříž. Do funkce byl ustanoven o měsíc později téhož roku. Na pozici ředitele působil tak osm let.   

Všem končícím kolegům přejeme do dalších let především pevné zdraví.

 Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje


2.JPG

1.jpeg
 

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem