HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Generální ředitel předal v Národním muzeu nejvyšší ocenění Hasičského záchranného sboru České republiky

(29.11.2022) V pondělí 28. listopadu 2022 se v Národním muzeu v Praze konal slavnostní akt předání medailí Hasičského záchranného sboru České republiky. Celkem generální ředitel HZS ČR generálporučík Vladimír Vlček udělil 82 ocenění. 

Udílení medailí Hasičského záchranného sboru České republiky patří mezi nejvýznamnější události roku. Mezi oceněnými jsou každoročně kromě hasičů i osobnosti z oblasti státní správy a samosprávy, politiky, IZS či z jiných oborů, které spolupracují s HZS ČR, nebo se podílí na pomoci druhým.

Ministr vnitra Vít Rakušan při svém projevu zmínil zásluhy hasičů v době pandemie i válečné krize na Ukrajině. "Váhali jsme všichni. Jediní, kdo nesměl zaváhat, jste byli vy. Obrátili jsme se na vás a byli jste to vy, kdo byl spoluzodpovědný za řízení neznámých krizí. Vy jste se zasloužili za to, že bezpečnost není prázdným pojmem."

Genpor. Vladimír Vlček poděkoval všem za jejich obětavou práci, odvahu, osobní nasazení a především odhodlanost sloužit naší vlasti. „Těší mne, že se dnes mohu setkat s tolika významnými, výjimečnými a odvážnými lidmi, kteří neváhali pro záchranu životů nasadit svůj vlastní, kteří mají velké zásluhy na tom, že v naší vlasti žijeme v bezpečí, a těmi, kteří dlouhodobě spolupracují s Hasičským záchranným sborem.

V průběhu ceremoniálu byly předány medaile Za statečnost, medaile Za zásluhy o bezpečnost a nebo medaile Za věrnost I. stupně.

Z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje byla oceněna medailí Za věrnost I. stupně plk. Ing. Dana Potěšilová, vedoucí oddělení stavební prevence, kontrolní činnosti a zjišťování příčin požárů. Do služebního poměru byla přijata v dubnu roku 1992 a celou svou hasičskou kariéru věnovala právě stavební prevenci, kdy sloužila nejdříve ve Vsetíně a poté ve Zlíně. Letos je to tak neuvěřitelných 30 let, které plukovnice Dana Potěšilová profesně věnovala hasičům, za což jí patří velké poděkování. 

Další velké poděkování v podobě udělení medaile Za věrnost I. stupně obdržel pprap. Lubomír Valuch, hasič technik strojní služby, ze stanice Valašské Meziříčí. Do služebního poměru nastoupil taktéž na jaře roku 1992 a od té doby sloužil na jedné stanici. Za dobu svého působení v jednotce se podílel na likvidaci mnoha obtížných a složitých zásahů.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Více informací zde: https://www.hzscr.cz/clanek/generalni-reditel-predal-v-narodnim-muzeu-nejvyssi-oceneni-hasicskeho-zachranneho-sboru-ceske-republiky.aspx

2.jpeg

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem