HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

S Valaškou podle pravidel

(15.02.2019) V zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí byl ve dnech 13. - 14. února 2019 připraven doprovodný program Valašské rally ValMez 2019 pod názvem „S Valaškou podle pravidel“. 

Projekt je určen pro první i druhý stupeň základních škol (2,4,6,8 třída) a je rozdělen do dvou částí uzpůsobených věku dětí. První část projektu je věnována znalostem dětí v oblasti dopravní výchovy. K ověření znalosti jsou připraveny testy, které žáci vyplní ve svých třídách, přičemž každá škola má přiděleného svého patrona, který na vyplňování testů dohlíží.

Druhá část se konala v prostorách zámku Žerotínů. Na úvod děti zhlédly krátké tematické filmy k dané problematice a následně se zapojily do diskuze na téma bezpečnost silničního provozu za přítomnosti zástupců Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje, Policie ČR, zdravotníků a BESIPu. Besed se zúčastnili také populární herci a zpěváci, kteří zároveň jezdí automobilové rally. V tomto případě se jednalo o Olgu Lounovou, Davida Suchařípu a Lukáše Langmajera. Po zhlédnutí krátkých naučných filmů měly děti možnost klást otázky k danému tématu a vybrat si, kdo na dotaz odpoví. Výhodou bylo, že se mohli zástupci výše jmenovaných složek doplňovat. Většina dotazů byla směřována k dopravním nehodám, požárům osobních i nákladních automobilů a dopravním nehodám za účasti chodců nebo cyklistů. Při těchto mimořádných událostech většinou zasahují minimálně dvě základní složky IZS (Hasiči, PČR, ZZS). Touto přitažlivou formou byly dětem předány základní informace, jak se chovat jako účastníci silničního provozu.

V neposlední řadě nechyběly ani ukázky hasičské techniky a pomůcek, které hasiči používají ke své práci u dopravních nehod při ochraně života a zdraví.

Autor: Ing. Anna Hubová, ÚO Vsetín - pracoviště prevence, ochrany obyvatelstva a krizového řízení

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem