HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Muž se chtěl pravděpodobně ohřát. Skončil v nemocnici.

(16.1.2016) Dvě jednotky hasičů zasahovaly v opuštěném objektu v Rožnově pod Radhoštěm.  

Všímavost občanů možná zabránila vážnému poškození zdraví muže, kteří přebýval v opuštěném objektu domu s jednopodlažní přístavbou na ulici Palackého. Při procházce kolem objektu si všimli plamenů v jedné z místností přístavby.  Když se k objektu více přiblížili, všimli si muže, který se snažil rozhrabávat hromadu hořícího dřeva a různých odpadků. Místo uhasínání začaly plameny postupně nabývat na intenzitě. Vběhli proto do silně zakouřené místnosti a muže vytáhli. Následně celo událost oznámili na tísňovou linku.

V 18:00 hodin dorazili na místo události hasiči jednotky města Rožnov pod Radhoštěm, které za několik minut posílili i hasiči profesionální jednotky z Valašského Meziříčí.

Muže intoxikovaného zplodinami hoření se ujala posádka zdravotnické záchranné služby, která ho také po prvotním ošetření odvezla k další kontrole do nemocnice.

Hasiči vzniklý požár dřeva a odpadků rychle zlikvidovali a provedli kontrolu celého objektu, zda se v něm nenachází další osoby.

Jak vyplynulo z vyšetřování události, muž se snažil pravděpodobně ohřát a celá situace se mu vymkla z rukou. Svou roli v celé události zřejmě sehrálo i větší množství alkoholu. Tomu nasvědčoval i výsledek kontroly provedený u zachráněného muže.

Díky všímavosti a rychlé reakce občanů neskončila celá událost daleko vážněji.

Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem