HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Závada na topidle v restauraci v Ústí nad Labem, požár oleje v motoru kamionu u Libouchce a další zásahy.

5:32 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že v rodinném domku s restaurací v Litoměřické ulici v Ústí nad Labem - Střekově je silně zakouřená místnost.  

Na místo vyjela jednotka HZS St. Ústí nad Labem. Objekt byl zakouřen, hasiči odpojili elektřinu a prohledali prostor. Jednalo se o technickou závadu na vytápění. Dům byl odvětrán.

požár oleje kamionu1.jpgpožár oleje kamionu1.jpg
požár oleje kamionu.jpgpožár oleje kamionu.jpg
Ústí nad Labem
požár motoru kamionu
15.3. 19:23 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že u obce Libouchec ve směru na Ústí nad Labem u cedule Sněžník hoří kamion. K požáru vyjely jednotky HZS St. Petrovice a SDH Libouchec. Hořel vylitý olej na motoru kamionu. Řidič požár uhasil ručním hasicím přístrojem před příjezdem jednotek. Hasiči asanovali skvrnu vyteklého oleje na vozovce. Na místo byla povolána Správa a údržba silnic. Silnice byla uzavřena až do 22:17.
Územní odbor Děčín
požár sazí v komíně
15.3. 18:44 Na linku tísňového volání byly oznámeny plameny z komínu rodinného domu v Bratislavské ulici ve Varnsdorfu. K požáru vyjela jednotka HZS St. Varnsdorf. Hořely saze v komíně. Ve dvou třetinách komína byla žhavá struska. Hasiči ji strhli pískem a kominickým nářadím. Požár byl zlikvidován v 19:04.
Územní odbor Litoměřice
požár trávy a rákosí
15.3. 16:45 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří rákosí na 50m2 u rybníka u obce Klapý okres Litoměřice. K požáru vyjely jednotky HZS St. Lovosice, SDH Klapý a SDH Třebenice. Hořelo rákosí a tráva u rybníka u Lkáně na ploše 500x20m. Hasiči požár lokalizovali v 17:07 a zlikvidovali v 17:16.
Hasičské jednotky, profesionální i dobrovolné, vyjížděly během včerejšího odpoledne v Ústeckém kraji k dalším čtyřem požárům trávy. 
Plošné vypalování staré trávy i ostatních porostů je zákonem o požární ochraně zakázáno. Fyzické osobě, která vypaluje posrosty, lze uložit pokutu do výše 25 tisíc Kč. Hrozí nebezpečí přenesení požáru na jiný objekt nebo plochu podobnou té spalované a to po povrchu suché vegetace, zanesením ohně větrem nebo i proudy horkých spalin s jiskrami a přenesením ohně v podloží. Poslední nebezpečí je aktuální zvláště v lesích nebo na plochách, kde je silnější vrstva lesní hrabanky nebo nedostatečně mineralizovaných zbytků organických látek z dřívější vegetace. Takový oheň může „doputovat“ na vzdálenost desítek metrů a objevit se i po několika dnech. Bohužel může nastat i udušení lidí v kouři a uhoření při nezvládnutém, původně jen malém kousku vypalované plochy.
 

vytisknout  e-mailem